Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
amxcs - специалист
Здравейте,
баща ми има такава трифазна бормашина и така си стой от години.
Моля за малко помощ, как да я пусна на 220V. Мощността не е от значение, ще се пробива с 0,5-2мм свредла, но все пак е добре да се изцеди максимума.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Тази схема е от книжката:
Изображение

Най-добре за мен ще е да почна от мотора, който до колкото разбирам е с 2 степени 0,7 и 1,1 kW :?: . След това как да свържа намотките, после кондензаторите и ключовете. Може и ново табло да направя, но нека първо Вие си кажете мнението.

Благодаря!
fikata - майстор
до колкото разбирам е с 2 степени 0,7 и 1,1 kW
Под степени разбирай двуоборотен двигател. Трифазен двигател може да се преработи за работа в монофазна мрежа/със загуба на мощност/,ако намотките са му свързани в триъгълник - в твоя случай това предопределя и оборотите на които ще работи/ на триъгълник са по ниските обороти/.
Виж тази тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=27106
amxcs - специалист
Oп, оказа се че мотора е сменян с обикновен трифазен. Значи са само 3 намотки с по 2 извода. Интересното е колко W e? :)
Сега ще разгледам.
друмчо - специалист
На подобна машина, приспособих монофазен ел.мотор.
Virtuozo - специалист
Да ако това е правилно свързване значи мотора е сменян ама защо е в триъгълник? Надали е 380/660 даже съм сигурен че не е такъв малък мотор.
Ти сигурен ли си че мотора е сменян и че така трябва да е вързан? Тези мотори си имат точно 6 извода и работят двойна звезда на всяко от болтчетата си има кабелче което отива навътре към статора-звездата е вързана вътре.
Не твърдя че съм прав,незнам историята на бормашината ти би трябвало повече да знаеш ама по принцип така е оригиналния мотор и на него мостови пластинки няма.Интересно наистина или да не би някой да си е помислил че ако върже двигател 220/380 в триъгълник и го пусне мотофазно ще тръгне :-D
lyubohar - майстор
От мотори не разбирам,но ми интересно как ще се ползва машината с бургии 0.5мм.?
То първо патронника няма да ги хване.
друмчо - специалист
Има си начини: Сменяш патронника с по малък или с цангов...
valentino76bs - майстор
''Триъгълник'' е едната скорост ,а другата е ''двойна звезда''.
amxcs - специалист
lyubohar написа:
От мотори не разбирам,но ми интересно как ще се ползва машината с бургии 0.5мм.?
То първо патронника няма да ги хване.
Изображение
lyubohar - майстор
Случвало ми се е да пробивам на подобни машини.
И имам представа,че могат да се ползват цанги и по малки патронници.
Колко хора обаче са се опитвали да пробиват с бургия 0.5мм. с такава машина?
И колко е било успешно?
Не е за заяждане.Просто много лесно се чупят.

Тема "Настолна бормашина ПН-161 на 220V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: