Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
svetlik - напреднал
Бихте ли ме посъветвали как да сваля един стъклопакет. Дограмата е Schüco, тънка е.
Доколкото си спомням и съм виждал, с отверка или някакъв друг инструмент се подхваща една от лайстните и се изважда, след това останалите. Има ли някакъв определн ред по който най-правилно да подходя, и след отва при слагането на стъклопакета какъв е реда за поставянето им обратно.
Просто ми се налага да направя малък ремонт отвън, а няма начин без да сваля стъклата.

Прикачен файл

Photo-0101.jpg
Последна промяна от svetlik на нед юни 10, 2012 10:52 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Здрасти,
аз демонтирам лайстните с помоща на длето.(при липса на такова навремето съм ползвал отвртка или нож) Монтажа и демонтажа винаги започвам и приключвам с една от дългите лайстни, защото по-лесно се огъват.
Отбележи си къде се намират застопоряващите клинчета и по колко на брой са от всяка страна.
Поздрави.
svetlik - напреднал
Благодаря за отговора. :)
Добре че ми каза за клинчетата. Не знаех че има такива.
Е в крайна сметка ако омажа положението, надявам се в краен случай да ми препоръчате някой специалист, който да сложи стъклото, че иначе срамота да стоим с дупка в прозореца...
kuuuuuul - майстор
Като гледам е неотваряемо и за него клинчетата не са много важни,но задължително си ги отбележи.Ваденето е по трудно от слагането,така че ако успееш да го извадиш няма да имаш проблем.
miliad - майстор
Свалянето става с твърда шпатула или ШИРОКО длето.Започва се от средата на по-дългата страна, както е писал колегата.Другите държачи се започват от ъглите.За клиновете писаха вече но да добавя, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО стъклопакета трябва да легне и с двете стъкла върху клина/подложката/.
За поставянето на стъклодържачите после ще ти трябва чук с пвц или гумен накрайник.Може и да импровизираш с нещо но внимавай.Приготви си и една дървена шпатула/или летва подострена отпред/ за да може да нагласяш стъклопакета в отвора.
svetlik - напреднал
Благодаря на всички за съветите.
Начинанието мина успешно. Свалих стъклопакета без проблем Оказа се че има само две подложки отдолу.
Обратния ред на поставяне на лайстните също не беше особено сложен. И така, успях да си свърша работата. =D>

Тема "Стъклопакет - как да демонтирам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: