• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner - майстор
Таванът на втория етаж вероятно е рогозка от камъш, оплетен с тел. По размера на пукнатината съдя, че течът не е голям, но пак си иска оправяне. Според мен най-добре е да събориш всичко и с окачен таван да приключиш въпроса. Естествено първо си оправи покрива. Дори и да нямаш време/пари сега за ремонт на покрива, добре е да махнеш мазилката от тавана, щото държи влага и дървенията гние. Възможно е да е падала и кал от под керемидите и да е станало мазало... Оголи ребрата на покривния гредоред - хем да съхнат ако се мокрят, хем по-лесно да ги прегледаш в какво състояние са.
Да тавана е от рогозка а теча нее голям една керемида беше слязла на долу малко но я оправих иначе гредите на покрива са добри няма пукната или счупена .Мисля да съборя рогозката и да сложа окачен таван същото мисля да направя и с стените вътре да съборя мазилката която е доста дебела аз малко махнах от нея и се появи замазка от кал и слама мисля нея да я оставя а на мястото да мазилката да наредя гипс картон а на кара тавана между двата етажа и той е замазан с нещо като кал и слама мисля да го съборя да оставя само гредите ако има някоя за подмяна или за ремонт да ги сменя а после да наредя осб плоскост да стане нещо като дюшаме следващият път ще направя снимки и на пода и на тавана .Въпроса ми е добре ли съм го замислил или…
VLADO66 - майстор
Добре си го замислил,ако сложиш и вата под гипскартона ще е по-добре.
schuldiner - майстор
Тя ватата е най-лесното, но наистина да не я забравиш... колкото може повече слагай. А гредите ги оголи и прегледай, особено в частта, където влизат в зидовете.
По принцип от горната страна върху опънатата рогозка не са измазвали. Този бъркоч кал и слама да не е слязъл от покрива - под керемидите му е било мястото, ама си изтича между дъските и пада по каратавана. Ако е така, допълнително ще ти обясня в каква последователност да работиш, че става ужассс...
Ами мисля,че не е от керемидите калта и сламата .Има мазилка, рогозката после има клони или по скоро тънки пръчки който помежду им са замазани с кал и слама но там ми се видяха здрави проблема беше само там където е капало вода но мисля да ги махна тези пръчки рогозката и калта ще направя снимки и ще пратя
нед юни 10, 2012 9:52 pmVLADO66 написа:
Това стълбище не може да се ремонтира,бутай го и прави ново-или метално или бетон но както трябва със стъпки, колони и т.н..
Здравей бат Владо приятно ми е Тошо съм как да си разбера денивилацията на къщата за едната страна за да си пусна стълби благодаря предварително
chapara - майстор
По скоро си виж нивелацията😉😁
Виж си другата тема и не ползвай непознати за теб думи🙄
Grozdev - специалист
" Добре си го замислил,ако сложиш и вата под гипскартона ще е по-добре." !

:roll: И после отиваш към по горната тема ( Горещо ми е помощ )! Без нужда да отваряш нова.
А ако държиш на различни съвети,, може се консултираш и с някой от "АСЕМ". Там има хора с доста опит по такива случаи.
:yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "СЕЛСКА КЪЩА СЪВЕТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: