iivanov написа:Да бе,не са ви страшни комарите...Имам спомени аз.Градинката до хотел Рига,Дунава тече,романтика...и комари.Явно си случил неподходящото време за романтика
![]()

iivanov написа:Да бе,не са ви страшни комарите...Имам спомени аз.Градинката до хотел Рига,Дунава тече,романтика...и комари.Явно си случил неподходящото време за романтика
![]()
kuger написа:Вярно, срещу ръжен не се рита. Подпрени са, чаталите винаги са в употребаПърво за кайсиите, нормално е след измръзване или орязване на клоните да избият нови леторасли. Моите ги бях оставил в растежа няколко години на самотек / само премахвах изсънали клонки и бяха избояли даста/ и тази година реших да ги подмладя малко. Орязах клоните максимално ниско и след това избиха доста издънки. Прецених кои мога да оставя за напред да използвам и другите ги махнах, така , че прецени си дали ти трябва да дооформяш короната с някой леторасли, ако ли не ги премахни всичките, че теглят от соковете и догодина ще се видиш в чудо от клони. Колкото до комарите, ами не съм виждал Комски комари ,но гадините навсякъде са едни и същи въпроса е в количеството, но не са толкова страшни колкото се говори. Все пак не сме единственият град на Дунава, а и нашите комари са основно вносни /Румънски/, там е пълно с блата и канали и гадовете от там прелитат.. Проблем ми е, че не мога да подрязвам дръвчетата. След сланите миналата година избиха снопове клонки на мястото на опалените от слана, и сега едната кайсия е като таралеж, а тя винаги е давала богато.
Малко спам, чувал съм, че Русенските комари били малко по-малки от Комските, вярно ли е?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: