• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Да постна последната заигравка докато "почивах" на вилата след банята(нея утре) :-D
Необходими материали- две талпи по 2метра, за перила и 5 кофражни дъски по 4 метра за пречките на оградата. Лепило бързосъхнещо Ц200, планки и видии. Някоя друга машина-планя-циркуляр, пендула и дърводелски струг, зеге, оберфреза задължително, фрезери също, но да не се забравят в Пловдив и да ти ги пращат по рейса :? Бормашина-за съжаление Спаркито загина след 12години работа- изгоряха и ротора и статора. Подарявам резервни части от нея кутия и предавка-модела Бур102 май беше.
Пускам снимките в няколко поста.
Дъските стригосани и отрязани на размер, чертежа го ковнах на видно място да не забравя какво правя. :drinkers:
Направих и шаблона за преградните дъски и после малко досадна работа със зегето и доизглаждане на дисковия шлайф.

Прикачен файл

DSC03338.JPG

Прикачен файл

DSC03339.JPG

Прикачен файл

DSC03340.JPG

Прикачен файл

DSC03341.JPG

Прикачен файл

DSC03342.JPG
ZEDYCUS - майстор
Фрезовах каналите за пречките с фрезер 16мм на дълбочина 3 см, перилата са дебели 6см. Разпределих ги през 9см. И след това фрезовах долната и горната страна на перилото с профилен фрезер.

Прикачен файл

DSC03345.JPG

Прикачен файл

DSC03349.JPG

Прикачен файл

DSC03351.JPG
ZEDYCUS - майстор
Следваше струговането на краката(мини балюстри) от квадратен профил борово бичме дълго 14см, дебело 6х6см, Снимал съм отделните етапи на струговане. За по лесно и бързо мерене, драснах черти на "подпирача" за длетото, които ме водеха при самото струговане.

Прикачен файл

DSC03352.JPG

Прикачен файл

DSC03354.JPG

Прикачен файл

DSC03355.JPG

Прикачен файл

DSC03356.JPG

Прикачен файл

DSC03357.JPG
ZEDYCUS - майстор
Вече монтирани на място на терасата, ги боядисах с лазурен лак Тик.
Снимал съм и следите от помощника, добре че не дойде през деня да помага :razz:, а ги видях на сутринта.
Всичко работа 3 дена с монтирането. :partyman: Поздрави.

Прикачен файл

DSC03359.JPG

Прикачен файл

DSC03361.JPG

Прикачен файл

DSC03371.JPG

Прикачен файл

DSC03364.JPG
stiv1961 - майстор
Продължаваш с приятните изненади- респект =D>
EDI - майстор
Браво :prayer: :partyman: страхотна работа, както винаги.Ей това е духа на форума.И аз имам планирана подобна операция на вилата по смяна на един дърт винкелен парапет, ама не знам кога ще му дойде времето :lol: .Ти си си взел големия комплект фрезери на РАЙДЪР гледам.Аз имам малкия и още няколко отделни профила.Днес чакам да ми доставят с куриер един комплект фрезери СМТ, поръчах си го от ТЕКА.Ето този, отдавна си го мечтая и мо дойде времето.
ZEDYCUS - майстор
Мерси за поздравленията. :drinkers:
Еди за този комплект и аз си мечтая отдавна, но нямам хубава оберфреза с 12мм цанга, за тях се иска здрава машина. С тях се правят профилите за пълнежни врати. Някой ден ще се дооборудвам и аз. Този моя комплект е от Руския пазар в Пловдив за 80лв преди 4 години. Поздрави.
stiv1961 - майстор
Тази- последната снимка/ DSC03364.JPG / не мога да я схвана нещо :?
EDI - майстор
Да, за вратички е комплекта. :supz: Този комплект е с 8 мм цанга :-D с намален диаметър на фрезера за пълнежа.За сега ще го карам с БЮДЖЕТА.Ако не стига мощност ще се търси по-мощна оберфреза.Набелязал съм една-две, ама като пробвам, ще решавам.Понеже го нямаха в наличност, не се търси от мебелистите, хората ми се обадиха след заявката, дадоха ми цена, изписаха ми го от Италия за 20-ина дена и оня ден пристигна при тях.Днес го чакам да ми дойде с куриера.Абе, височка е цената, но си заслужава според мен.
ZEDYCUS - майстор
Edi с Бъджета просто забрави, ще го измъчиш и скоро ще предаде фронта, като моя стария :razz:
Колко излезе като цена с 8мм цанга комплекта.
stiv1961
Тази- последната снимка/ DSC03364.JPG / не мога да я схвана нещо :?
Туй е на баба Меца следата , наобикалят ме покрай вилата от няколко години. Засега не сме се засичали очи в очи :butthead: :-D
  • 1
  • 2

Тема "Балконска ограда-подбеседска изработка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: