Ел. инструментите. Консумативи.
dodo2000 - специалист
Намерил съм в една заложна къща ударна дрелка Спарки 1010W от големите от едно време. При пускане мотора работи добре, не се усещат някакво биене или странни шумове, обаче като завъртя патронника когато дрелката е в покой има луфт който да речем е все едно два пъти повече от луфта който е на нова дрелка. Дано да съм останал разбран за това, което исках да кажа. Та въпроса ми е дали е проблем този по голям луфт и евентуално за какво друго да проверя дали функционира при тази бормшина.

P.S. Това е точния модел: http://profesionalni-instrumenti.com/in ... oduct=1411
torbalan - Дървен философ
Е за колко пари ще ти я дадат тая дрелка, при условие че е разбита...

Чисто нова от практикер примерно (техните марки и модели) варира от 30 -40 лева до към стотина...
dodo2000 - специалист
80 лв. искат за тази дрелка. Гледам същата нова е малко над 200.
torbalan - Дървен философ
на теб дрелка ли ти трябва или "същата дрелка"...

иди в практикер и разгледай техните дрелки...

аз за 50 лева преди две седмици си купих една, от която съм доста доволен...
dodo2000 - специалист
Търся нещо здраво, да може да държи на натоварване, да не е китайско, да има ударна функция. Гледах онзи ден Райдер 710 вата за 47 лв. и си викам по добре още 20-30лв и да взема някоя здрава макар и ползвана дрелка. Та затова се насочих към тази. Има и още доста Спаркита на това място, на което съм харесал тази въпросната но от всички сметнах, че тази ще ми върши най добре работа.
EDI - майстор
Да не е заминал ударния механизъм.На този модел не знам дали е пневматика или механика.Пробвай я на място.
dodo2000 - специалист
Точно и аз това си мисля за ударната функция дали ще работи. Ще я огледам и изпробвам внимателно. Мисля си, че този луфт който го има е може би от някое разбито лагерче, което може би да може да се смени. Знам ли...
Kumay - майстор
Тази машина не разбива лагери! Разбира се при нормална работа!
При този модел при големи натоварвания/бъркане на лепила и смоли/ се износва червяка на ротора и зъбното колело.
Изключи ударното действие от плъзгача отгоре и пробвай луфта! Ако има луфт настрани, то машината и вътре е леш!
Ако няма луфт пробвай и на двете скорости как се върти на ръка/хващаш за патронника и завърташ рязко и силно/. Ако не се чува прескачане или хрупане - вътре е наред!
Успех при покупката!

П.П. Ако е чиста и с добър външен вид, вероятноста да е в лошо състояние е много малка!
koleva83 - специалист
Купи си един нов перфоратор , а не тия допотопни дрелки от времето на Тодор Живков незнайно колко скъсани от работа!

В момента има топпромоция в Метро на безупречен перфоратор

Прикачен файл:
DSC00043.jpg
DSC00043.jpg (53.75 KиБ) Видяна 5749 пъти
dodo2000 - специалист
То в Баумакса има перфоратор техната си марка ОК за 99 лв. и се чудя какво да взема. Иначе ето една бърза графика какво констатирам при въпросната дрелка, която загледах:
Изображение

Тема "Покупка на дрелка втора ръка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: