• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
леля от село - специалист
nikolson написа:
http://www.briz95.com/new/index.html
Дано ти е от полза :partyman:
Благодаря. Интересни решения.
hidrazin написа:
Чешма се гради, а не се купува готова. Това си е кич !!!
Все пак чешмата в един българки двор му е душата и се ползва
десетилетия и нагоре. Купена чешма = недоносче в двора.
Като правиш нещо го прави като хората. Ако не можеш не се
захващай или остави на някой друг който може.
:partyman:
Благодаря за изключително полезното мнение и житейските напътствия. Как ли бих се справила без тях!?Айде сега, бегай да разсъждаваш дали предходните ми изречения съдържат ирония или сарказъм.
Последна промяна от леля от село на вт юни 12, 2012 7:02 pm, променено общо 1 път.
iivanov - майстор
Лельо,не ме пращай по дяволите,само предлагам. [-o< Защо с фемилито не си устроите пикник до някоя река с речен камък.Ще похапнете,ще пиинете,па ще съберете 2-3 кубика камък.Чудеса можете да направите с него.Напълно в стил"направи си сам".
iivanov написа:
Лельо,не ме пращай по дяволите,само предлагам. [-o< Защо с фемилито не си устроите пикник до някоя река с речен камък.Ще похапнете,ще пиинете,па ще съберете 2-3 кубика камък.Чудеса можете да направите с него.Напълно в стил"направи си сам".
:rolleyes: Предлагаш ми да крада инертни материали ли? Направиха ми проект за традиционна чешма- голям селски майстор, който и чертае много добре. Махнах му долапчетата отстрани, шкафчетата с дървени вратички отдолу и се заформи нещо по-съвременно. Ако намеря чертежа ще го пусна тук на ползу народу. Струва си да се види. Цената излезе около 30% повече от сглобяемата, която си заплюх- реплика на градски тип чешма е, не е от мутра барока. Това, което ще купувам е 590 лева плюс транспорт. Една от евтините е. Селяни сме си, но вместо домати и краставици гледаме трахикарпуси, маймунски пъзели, въшлясали туи и какви ли не иглолистни красавци. Без кал под ноктите не оставаме, но не сме от традиционалистите.
Пускайте тук чешмарски работи само и полезни линкове.
sensi - специалист
Здравейте колеги. Кажете някъде около София да изливат бетонни корита за външна чешма. Гледам има по градинските центрове, но все са за шадравани и луксозни. На мен ми трябва от тези обикновенните с перилата отстрани.
nikolson - майстор
sensi написа:
Здравейте колеги. Кажете някъде около София да изливат бетонни корита за външна чешма. Гледам има по градинските центрове, но все са за шадравани и луксозни. На мен ми трябва от тези обикновенните с перилата отстрани.

Едно време се продаваха,или майстори ги отливаха на място.Сега май ще намериш само по обява.Пишеш корито от мозайка(за дворна чешма)-всички думи,или комбинации,и звънкаш.
  • 1
  • 2

Тема "дворна чешма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: