• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
шоп - майстор
Здрасти,
според мен не може да се каже точната формула за определяне на крайната цена спрямо вложените материали. В единият вариант можеш да сглобиш 50-100 кв.м. ПДЧ в големогабаритни и в серия мебели, а в другия 5-10 кв.м. в дребни, сложни, уникални мебели и часовете човекотруд да са еднакви.

Аз изработвам мебели единствено за мои обекти и на приятели, но ако работех комерсиално бих си калулирал надница според предвидените от мен часове положен труд.
Chefo77 - майстор
king82 написа:
Бъдете живи и здрави
Пич, сърдиш се, но не си съвсем прав в случая. Никой не може да ти каже колко да вземеш на клиента, защото нито знае каква е поръчката, нито ти знае майсторлъка, нито ти знае клиента. Ако плоскостта е 20 лева, но трябва да направиш от нея 10 чекмеджета, еднакво ли ще му вземеш с това да направиш 2 вратички? Ако му вземеш колкото един добър майстор, а си оставиш ръцете, правилно ли ще бъде към клиента? А обратния вариант - ако дадеш много ниска оферта и му направиш подарък?
Това, което СЪМ ЧУВАЛ, когато става дума за мебели за кухня в общия случай майсторлъка е 10-ина %. Но винаги може да варира!!! Ако клиента си вземе от Върбан Брезин, да речем, кухня за 250 лева, дали трябва за 25 лева да се мъчиш сума време?
rum_sz - специалист
Утре вечер ще ти покажа един скрин 1,90 на 1,00 с 14 чекмеджета ,достоен за рекордите на Г ИНЕС искам да ми кажеш цената .Не искам реклама ,и проблеми с собствениците на сайта .Всяка работа се определя от часове разходи и тннн..... Но понеже ти работиш само с един винтоверт , и каквото ти падне си добре. Да живее сивата икономика а другите кучета ги яли.Просто много тарикати станахте тук ,и ИЗПОЛЗВАТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ТРУД на хората който с това си вадят хляба , и НАЙ ВАЖНОТО ТУК СЪВЕТИТЕ СА НА ВИСОКО НИВО И БЕЗПЛАТНИ ,никъде ,ама никъде ти няма да намериш учебник за това което ще ти бъде дадено като съвет ТУК.Приятелю ти отвори кутията на Пандора.Лично аз мисля че темата трябва да се махне .ТУК Е НАПРАВИСИ САМ . На 5-6 писанки кво струва. :cool: Лично аз мисля че като опция в форума КУПУВАМ ПРОДАВАМ И ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ .
tretre - специалист
Не разбирам от мебели но принципът е следния!
Материали - никакво значение колко струват но ако си ги купил за 100 лева, ги продаваш за 100 лева+транспорт на клиента.
Държавата е определила 2000 лева осигурителен праг за прохождащите в частния сектор. Това прави 93 лева на ден.
Ако го направиш за 2 дена се получава следното:
материали 83,33лева/без ддс/
транспорт 20лева
труд 186лева
транспорт 20лева
309,33 общо/без ддс
371,20 общо
от тези пари трябва да внесеш 45,20 ддс
дал си 100 лева за материал
дал си 40 за транспорт
осигуровките са ти 30 лева за двата дни
счетоводителката ти е 20 лева за двата дни
ток и амортизация на инструмента са 10 лева
общо разходите са 245,20
като ги извадиш от 371,20 ти остават 126 лева
Понеже ти прескачаш цялата галимация взимаш 100 материал+40транспорт+126 лева+10ток и аморт. Общо 276лева./+63 за всеки следващ ден/
Цената е изчислена за София.

Но ако си от Горно нанадолнище, и бачкаш за 2 ракии на ден, матряла си го чопнал, и клиента ти е братовчед спокойно можеш да му го подариш!
Като задаваш тъп въпрос, не очаквай кой знае какви отговори!
rum_sz - специалист
Изработката на едно чемедже ,като време е повече от едно скш.А сега дай цена,
14чекмеджета по 4 страници 56 детайла ,поставяне на водачи, на чела ,напасване .плавно прибиране :rock: Един цял петък.

Прикачен файл

Снимка0146.jpg плавно прибиране

Прикачен файл

Снимка0147.jpg
naB4o - специалист
+1 Зависи от сложността на изпълнението, времето прекарано пред него, и качеството на изработката. Аз работих в "Явор" преди 2 години, като там цените за монтаж си бяха фиксирани:
-Кухня 250 - еди колко си
-кухня 260 - толкова си
-кухня 300 - толкова
-2 крил гардероб - 3 крил - 4 крил - 3 крил с 8 чекмеджета, с 4 и т.н. Бюро - китайско, бюро - полско, секциите имаха цени, според детайлите, стоящи, висящи, чекмеджета, шкафчета и прочие. Най-много до колкото се сещам беше 100-120 лв. монтажа на голяма спалня с 2 бр нощни, скрин, и голям 6 крилен гардероб. Като това включваше и качването на стоката.

Аз лично имам няколко творения, като за бюро, където плоскостите ми излезнаха към 40-50 лв. взех 20-30 лв за труд, понеже беше играчка, имаше много рафтчета, и отделно си беше подсилено с доста дъскички. Съседката остана доволна, понеже й стъпи 60-70 лв. в цвета, който й допадна, а подобно бюро по-просто, по-крехко, по-малко, и без рафтчетата и с по-тънко ПДЧ й излизаше същите пари.
Успех
l_bonev - специалист
Ако си купуваш ПДЧ-то на дребно от фирми които разкройват и кантират ,едвали ще ти излезе по-малко от 20 лв. квадрата.Това ме навежда на мисълта,че едвали ще си с по-добри цени от големите производители.Освен ако не правиш нещо нестандартно.Колкото до цената ,всеки си я определя сам.Имам впредвит колко материал допълнително си вложил,за колко време и т.н. :supz:
Chefo77 - майстор
Павка, не казваш от какво остана доволна съседката ... :lol: :lol:
naB4o - специалист
От бюрото :) аз към нея други мисли нямам :) имам си жена и чакам дете :)
  • 1
  • 2

Тема "Цена на мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: