На финала съм , след мислене сведох нещата до 2 варианта и ще помоля за съвет. Ще сложа делители по вратите, за да съм по-спокоен. Смятам , че ако са на нивото на долната част на прозорците, няма да е особено грозно. Става дума за тъмен дъб и троен пакет и двата са от големи фирми с 5 г. гаранция на всичко(да се надяваме):
Вариант 1 REHAU EURO 70 с 40мм пакет обков Рото с микровентилация в цената
Плюсове :
- препоръчаха ми фирмата за монтажа - това е много важно и е главен плюс за мен
При самото офериране подходиха с повече внимание към детайла ( как ще се обръща, нива за вратите, наблягат на нуждата от делители)
Минуси:
- цената е по-висока с доста от другата оферта
- само на определени позиции слагат 2мм усилваща шина, ако искам навсякъде +500лв.
Вариант 2 Salamander Streamline 76 с 48мм пакет обков Сигения
Плюсове:
-по-ниска цена с около 12% ( което си е ~ 1000 лв)
-в очите ми Сламандър е по-качествен профил,но това не е доказано
-слагат 2 мм усилваща шина навсякъде
-пакета е по-дебел , което дава "печалба" от 0.1w/m^2K
Минуси:
- не е ясно качеството на монтажа, фирмата е голяма и ме е страх да не претупват нещата
- не казват нищо за делители по вратите, което не знам дали да ме радва, ако наистина помагат за безпроблемно функциониране, би трябвало да ми ги предложат. Иначе аз мога да искам и 3х2 м врата, но после ще ми писне да ги викам за дооправяне ( иначе познат ми каза , че не ги мързи да идват за корекции).
Какво мислите , да избера ли Саламандър заради по-ниската цена? Ако някой каже , че е и по-добрия профил, ще ми е по-лесно в избора.
Вариант 1 REHAU EURO 70 с 40мм пакет обков Рото с микровентилация в цената
Плюсове :
- препоръчаха ми фирмата за монтажа - това е много важно и е главен плюс за мен
При самото офериране подходиха с повече внимание към детайла ( как ще се обръща, нива за вратите, наблягат на нуждата от делители)
Минуси:
- цената е по-висока с доста от другата оферта
- само на определени позиции слагат 2мм усилваща шина, ако искам навсякъде +500лв.

Вариант 2 Salamander Streamline 76 с 48мм пакет обков Сигения
Плюсове:
-по-ниска цена с около 12% ( което си е ~ 1000 лв)
-в очите ми Сламандър е по-качествен профил,но това не е доказано

-слагат 2 мм усилваща шина навсякъде
-пакета е по-дебел , което дава "печалба" от 0.1w/m^2K
Минуси:
- не е ясно качеството на монтажа, фирмата е голяма и ме е страх да не претупват нещата
- не казват нищо за делители по вратите, което не знам дали да ме радва, ако наистина помагат за безпроблемно функциониране, би трябвало да ми ги предложат. Иначе аз мога да искам и 3х2 м врата, но после ще ми писне да ги викам за дооправяне ( иначе познат ми каза , че не ги мързи да идват за корекции).
Какво мислите , да избера ли Саламандър заради по-ниската цена? Ако някой каже , че е и по-добрия профил, ще ми е по-лесно в избора.