Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
viki - напреднал
Здравейте, моля за помощ
Имам следния проблем, септична яма дълбока 2.5 метра се пълни често заради дъждовете и особеноста на почвата. Искам да купя помпа с която да измуквам и източвам водата. Проблема е, че незнам какъв тип помпа би ми свършила работа. В Баумакс ми предложиха помпа от 1000 лв, но за мен това е много скъп вариант.
Можете ли да ми предложите някакво разрешение на проблема ми и съответно да ми препотръчате каква помпа да си закупя.

Приятели ми казаха , че обикновенна потопяема помпа, ще ми свърши работа, но не съм сигурна в това..

Благодаря предварително..
dragozow - майстор
И аз да ти предложа два варианта които ще ти вършат работа:
http://www.argo-market.com/Search?q=%D0 ... 0%BA%D0%B0
facho - напреднал
dragozow написа:
Само тези ще ти свършат работа
Задължително трябва да си вземеш с режеща перка защото от мазнотий,сапун,хартия и т.н се получават едни гадни наслоявания.
Другия вариант е да изкопаеш малко 20-30 см и с голям цол пвц тръба да прекараш до мястото на изхвърляне на водата.И така ще стане като преливник.Винаги ще е пълна но никога няма да прелее.
Само през месец от края на тръбата ръгай с тел тръба (ако е налепнало нещо да го изкараш)
Най-добре ще е да вземеш една алуминиева тръба от тези Ф20 закачаш я за маркуч пускаш и вода и почваш да ръчкаш

Но имай го в предвид ако си го изсипваш в двора че лятото ще е някакъв невероятна смръдня.И с помпа и без.
Виждал съм го този вариант в една къща и комшийте им се оплакват през къща че смърди.

А най-доброто решение е нова яма.и ги свързваш двете.пак с тръба.Новата ще просмуква водата а в старата ще се отаяват боклуците.няма да ти смърди и ако се хванете с познати да я изкопаете за седмица 2 ще ти излезе по-малко и от помпата.
hidrazin - майстор
се пълни често заради дъждовете и особеноста на почвата
Това прочете ли го? Тези мазнотии сапун и хартия ми напомнят за заведение
за бързо хранене. Защо хвърляш viki към ценови клас от
500 лева и нагоре за китайска помпа?
RM 10-5,East Business Center,No.456 Xingning Road,Ningbo,China
Това
ми звучи като евтина търговска реклама. Ти да не ги продаваш тия простотии?
:partyman:
dragozow - майстор
Щото един Grundfos с тези параметри струва 2500 лв колега. С помпа за 100 лв няма да мине или ще си купува всяка година. Нали се сещаш лайняна помпа кой ще я ремонтира ;)
stamenov1 - специалист
В мойта яма, помпата е на дълбочина 6 м. и стои там вече 3-та година. Ползвам потопяема помпа ENHEL за 60 лв. с пластмасов корпус.
Изпомпва около 2 кубика вода през маркуч 3/4 за около 20-30 мин.
В ямата не изхвърляме хартия, и от време на време слагам Био таблетки за разграждане на мазнотиите и другите органични отпадъци.
Понякога пускам вътре и втора помпа с насочен към дъното струйник, за да разбърква утайките, за да ги изхвърли другата помпа.
Преди нея имах една на Бош, но тя изгоря още с пускането първия път и я смениха с нова, която изкара година и нещо и изгоря защото се напълни с вода заради износен салник на оста, поради това, че като са набивали ротора, са го набили от към страната на салника и са наранили повърхността.
facho - напреднал
hidrazin написа:
ми звучи като евтина търговска реклама. Ти да не ги продаваш тия простотии?
:partyman:
Не просто тази реже не се знае кой какво ще изхвърли
А тези наслоявания от мазнотий прах за пране и всичките тем подобни простотий ще прецекат помпа с пластмасова перка.Да беше чиста вода да си реши проблема кардинално за 5 лева с помпичка за аквариум.С такава изтачам 100 л. аквариум за 20 мин.да я пусне и да я остави една седмица и ще изпразни шахтата.
Но не е вода като я напълни с боклуци и край с помпата
За това му трябва такава дето реже.По логично е да му свърши работа

Но по-добре 2ма цигани за по 100 лева и нова шахта след 2 дни.
укрепва и ще го надживее новата яма
ludmilz - специалист
facho написа:
dragozow написа:
Задължително трябва да си вземеш с режеща перка защото от мазнотий,сапун,хартия и т.н се получават едни гадни наслоявания.
Другия вариант е да изкопаеш малко 20-30 см и с голям цол пвц тръба да прекараш до мястото на изхвърляне на водата.И така ще стане като преливник.Винаги ще е пълна но никога няма да прелее.
Само през месец от края на тръбата ръгай с тел тръба (ако е налепнало нещо да го изкараш)
Най-добре ще е да вземеш една алуминиева тръба от тези Ф20 закачаш я за маркуч пускаш и вода и почваш да ръчкаш

Но имай го в предвид ако си го изсипваш в двора че лятото ще е някакъв невероятна смръдня.И с помпа и без.
Виждал съм го този вариант в една къща и комшийте им се оплакват през къща че смърди.

А най-доброто решение е нова яма.и ги свързваш двете.пак с тръба.Новата ще просмуква водата а в старата ще се отаяват боклуците.няма да ти смърди и ако се хванете с познати да я изкопаете за седмица 2 ще ти излезе по-малко и от помпата.
Помпа с резачка се монтира само за препомпване на фекални води на голяма денивелация или малък размер тръбопровод. Ако ще препомпваш до 15 м височина е препоръчително да монтираш помпа с отворено работно колело и голям просвет.
ludmilz - специалист
viki написа:
Здравейте, моля за помощ
Имам следния проблем, септична яма дълбока 2.5 метра се пълни често заради дъждовете и особеноста на почвата. Искам да купя помпа с която да измуквам и източвам водата. Проблема е, че незнам какъв тип помпа би ми свършила работа. В Баумакс ми предложиха помпа от 1000 лв, но за мен това е много скъп вариант.
Можете ли да ми предложите някакво разрешение на проблема ми и съответно да ми препотръчате каква помпа да си закупя.

Приятели ми казаха , че обикновенна потопяема помпа, ще ми свърши работа, но не съм сигурна в това..

Благодаря предварително..
За да монтираш фекални помпи е необходимо да изпразниш шахтата и да ги монтираш на дъното. При условие, че е бетоново. За да ти върши работа се посъветвай със специалист. Ще са необходими още данни - има достатъчно голям избор на фекални помпи.

Тема "Kаква помпа за септична яма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: