Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
fox_vt - майстор
Здравейте имам въпрос вярно ли е че когато се гради приобщена тераса с газобетон се зиди със отклонение на вътре 1мм на ред или 1 см за десетте реда.И ако е вярно защо се прави така че ми стана любопитно като го чух днеска.
jekasus - майстор
Със шублер ли мерят това отклонение?
fox_vt - майстор
С отвеса от горния край на блокчето до долния трябвало да е на 1 мм днес ми го показаха нагледно ама защо и човека дето ми го показа не можеше да се сети защо и той го бил чул от нейде,та се чудя мит ли е или ...
naix - специалист
fox_vt написа:
С отвеса от горния край на блокчето до долния трябвало да е на 1 мм днес ми го показаха нагледно ама защо и човека дето ми го показа не можеше да се сети защо и той го бил чул от нейде,та се чудя мит ли е или ...
Това с отклонението не е мит, но важи за високи зидарии, а не за 2,60м тераси, нали :)
jekasus - майстор
Старите майстори умряха, младите нищо не научиха.
Първия ред се нивелира с отвеса, като отвеса не трябва да опира до блокчето, но и да не се одалечава(косъм разстояние), горния край на втория ред се нивелира по горния край на първия, горния край на третия ред пак по горния ред на първия и така нататък. Да не дава отклонения отвеса
например от вятъра) , се мери на метър-метър и половина, както и се проверява от горния край на първия ред.
Така отклонения са минимални на два-три метра около 2-3мм
Ама сега кой ползва отвес, всеки си купил Сола, а при зидарийте опъва канапа между бетонни колони.
lov - майстор
Соли моли и тем подобни изгъзеци. Няма нищо по точно от отвеса и водния нивелир. Няколко столетия стротелство са го доказали. То даже и хилядолетия щото като почнем от пирамидите макар че има и по стари паметници.
Не че отричам техниката и аз се кефя и си бачкам с лазеното нивелирче ама като изправям нещо високо по точно от отвеса няма. А основната причина е че не се поврежда и да даде грешка която в последствие да се разбере. Не го вардя да не се счупи то по точно обратното ако го истръва и уцели палеца аз ще влезна в бокса. :x Същото и ако го настъпя :x
Здрав ли е каняпя нямаш грижа. :lol:
fox_vt - майстор
Значи няма такова нещо при ниски стени доколкото разбирам.И на последно вертикално или с лек наклон на вътре да бъде?
Тани - модератор
Мен ако питаш майстора ти го е казал това СЛЕД като е иззидал стената НАКРИВО :lol:

Тема "Въпрос за зидане с газобетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: