• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
profesionalist_wood - майстор
Да,но тук е номерът,че ножчето не се изкривява а си е застопорено с две втулки както на банцига,независимо какво зеге използваш..Иначе по параметри бие Фестул където се слага пластмасова планка която да държи ножчето за прав и чист сряз.И след 10 ряза трябва да се хвърли планката и пак да давам 12 лв,така съм чул от колеги,пък не знам.
Аз ползвам зеге на райдер 800 вата и не е мръднало от 6 години тормоз,недостатъка му е че като го оставя за 5 минути включен в контакта започва да грее машината при ръкохватката,явно има й нещо :?
EDI - майстор
Имам предвид, че не си заслужава да купиш, а да си направиш приспособлението.Като гледам, може да се направи без проблеми.За дребна дървения ще върши много добра работа.До сега не се бях сетил, че може да се приспособи така зеге-то.Може да помисля и да си го направя, понеже за размера на дървениите, които работя е идеален вариант.
kalin2505 - специалист
Някой да е виждад да се продава това приспособление в България или нещо подобно
http://www.youtube.com/watch?v=Pqhd9S_Nznw
Chefo77 - майстор
Днес в Практикер май мярнах нещо подобно. Ако имаш път натам, виж. Дано не те подвеждам!
kalin2505 - специалист
днес ходи но не видях нещо подобно, на кой щанд си го видял
Chefo77 - майстор
При правите ъгли. Както казах - дано не те подвеждам!!!
maddoktor - специалист
Здравейте
Имам един малко странен въпрос - и предполагам вие ще ми обясните дали е правилно или не , отколкото продавачите .
Понякога ми се налага да отивам на майстор да ми реже плоскости , както и някакъв отвор в плоскостта . Чаках седмица една фирма да ми среже подобно нещо - 2 отвора в плоскост.
И те все казват ще видим - ще мислим и накрая сам си я срязах с резбарски лък и после пилене със шкурка .
Имам една идея :
Закупувам си зеге - и го захващам към текстолитов или друг вид плот - от долната страна . Така ще се показва ножа и ще режа по-очертанията .
Понеже готовите настолни банциг машини са много скъпи спрямо зегето .
Така ще имам много приложения .
housedoktor - майстор
Velsi беше правил нещо подобно -има снимка някъде във форума.А иначе можеш да използваш и оберфреза монтирана на маса (също е обсъждано)-тогава е далеч по равен сряза
bog
Ще си споделя и моя личен опит относно зегетата,първо твъдението че единствено ножа е важен е много погрешно,истината е че ако машината е калпава и с хубав нож пак си е трудно,затова ще ви дам и пример,веднъж ми се наложи да режа лист ламарина по дължина като идеята бе после да ги заварим и да стане 4 метра дълга и за целта отидохме и купихме комплект ножчета опаковка от 2 броя от Мюсю Бриколаж и така всичко се започна ,зегето бляк ен декар (служебното),та с него успях да направя ряза само първия,като резултат тва нещо ми подскачаше в ръцете като лудо ,също така ножа стана директно за хвърляне,от там се отказах и реших на следващия си ден да си взема личното ми makita 4340 и там вече с него направих над 4 метра ряз, като ряза бе под определени овални форми с новото ножче без грам да се затруднявам и на края ножа си бе почти като нов,но за съжаление него ми го откраднаха.
maddoktor - специалист
мерси за инфото .
Аз съм замислил да експериментирам - имам един голям мотор от пералня - ще направя редуктор да му дигна оборотите , монтиран на маса - и задвижващ патронник - на него ще закрепя накрайник за оберфреза . На масата ще има и водещ ръб който ще се настройва .
Дори и да не стане - инвестицията която ще дам ще е много малка .
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: