• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sspoko - специалист
От досто време гледах това приспособление в нета и накрая се наканих и аз за си сглобя едно оказа се доста практично и наистина върши работа за домашно ползване

Прикачен файл

1010.JPG
1010.JPG (80.65 KиБ) Видяна 3628 пъти

Прикачен файл

1011.JPG
1011.JPG (92.56 KиБ) Видяна 3628 пъти
tysonlkr - специалист
Какво му е предназначението и как действа би ли споделил :?
sspoko - специалист
tysonlkr написа:
Какво му е предназначението и как действа би ли споделил :?
http://www.youtube.com/watch?v=5uVfEI4k ... re=related
naB4o - специалист
Ами като магаре, което действа на принцип на лост, много интересно и оригинално, а твоето БГ опростение, спестява доста $$$ от HOME DEPOT :)
п.с. дървото тегне надолу, а по посоката на тежестта, има стойка, която играе срещуположно на тази сила, +подвижна планка, която крепи елемента.
Стефко - специалист
sspoko,
Забелязвам един недостатък на твоята конструкция. Ти ще кажеш дали съм прав. Предполагам, че поставеното дърво не е стабилно по време на рязане. И да стане злополука по време на рязане. Мисля, че ако опората от долу, и подвижната част от горе са направени като триъгълник /с ъгъл примерно 120 градуса/ и с остри шипове по вертикала, дървото ще ляга все едно в легло. Приемаш ли забележката?
EDI - майстор
М,да подкрепям Стефан по отношение на тези съвети.Така стабилността ще се подобри и няма да се боиш от превъртане или друго движение на метровката.
sspoko - специалист
Да прависте, съжалявам че снимките не ги направих в подобър ракурс но трябваше да снимам срещу слънцето и не се вижда ясно, за нещо подобно ли имате в предвид да тези зъби осигоряват устоичивост без тях ефекта ще е нула сега си отчитам че може ше да ги направя дори и малко по на гъсто

Прикачен файл

1012.JPG
1012.JPG (49.07 KиБ) Видяна 3425 пъти
Стефко - специалист
Да, това имах в предвид. Но и нещо друго. Долната опора да не е права със зъби, а да е с две наклонени части, в средата по-ниски. Да образуват триъгълно легло, в което дървото да се задържа стабилно. Горната подвижда част да е с обратен триъгълник, пак с вертикални зъби. Дано сега да ме разбереш. Но без чертеж май не става. :?
sspoko - специалист
Не е необходимо когато хванат два зъба отдоло и един или два отгоре или обратно е напълно достатъчно със съвсем лек натиск задържат без проблем вече нарязах над 5 кубика никъкв проблем дори при дебелите кръгли дървета за тях имах опасения преди да започна но се оказаха напразни
  • 1
  • 2

Тема "МОЯТ НОВ ПОМОЩНИК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: