• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Стефко - специалист
ZMeyGorianin написа:
Де да беше златна...
Тя да те чуе, ще спиш в гаража :lol:
ZMeyGorianin - майстор
То и гараж нямам... :? -направо в дън горите Тилилейски :irre2:
iivanov - майстор
Ей,палавници,темата е сериозна. :lol:
Наистина,добре ще е някой запознат с добрите практики да се включи.Аз ползвам тирам и добре е да знам повече за него.
Колега, имам около 7-8 дръвчета сливи и от две години го имам същия проблем. Миналата година
отидох в аптеката и като "разбирач" направо реших, че имам сачмянка и поисках препарат за нея. Пръсках два пъти, не помня с какво, но като чета написаното до тук е нещо подобно. Резултат нямаше.Листата ставаха все по надупчени и Много материал окапа.
Тази година откъснах листа и ги занесох в агроаптеката и в този случай ми дадоха "Шампион". До момента съм пръскал два пъти и видимо има резултат. Дано да съм ти бил полезен.
Колега, имам около 7-8 дръвчета сливи и от две години го имам същия проблем. Миналата година
отидох в аптеката и като "разбирач" направо реших, че имам сачмянка и поисках препарат за нея. Пръсках два пъти, не помня с какво, но като чета написаното до тук е нещо подобно. Резултат нямаше.Листата ставаха все по надупчени и Много материал окапа.
Тази година откъснах листа и ги занесох в агроаптеката и в този случай ми дадоха "Шампион". До момента съм пръскал два пъти и видимо има резултат. Дано да съм ти бил полезен.
iivanov - майстор
Пследния път,когато бях в агроаптека и попитах за определена група инсектициди,реакцията беше объркан поглед и репликата:Кво?...Ми само това имаме.
А там имаше няколко такива препарата.Това че не си овладял сачмянката не значи,че е било друго.Сачмянковия синдром е защитна реакция,а не самото заболяване.В темата,където пратих колегата е описано по-подробно.С шампиона не откриваш Америка.Най-обикновен предпазен фунгицид на медна основа.Има още няколко търговски имена със същия състав.А това,че ти пада завръза е друг въпрос.
  • 1
  • 2

Тема "Слива - дупки по листата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: