• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bigdragon - майстор
Използвай Кокоша мрежа, като рабицата е, но е с по-голямо око и е горещо поцинкована. Има я навсякъде.
http://www.yota.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D ... %BD%D0%B8/
Последна промяна от bigdragon на ср юни 13, 2012 12:36 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Аз ти предлагам нещо просто и евтино : взимаш тънки жички от телефонен кабел или тънка неръждаема тел.Увиваш и стягаш жиците на винкелите през 6-7 см хоризонтално една от друга/ако е към 10-12 см на средата /,но между винкелите да не е стегнато,леко отпусната жицата,на триъгълната форма може да надупчи отвори и пак по същия начин.Като приближи гълъбът към жицата ,тя ще се разлюлее от пърхането на крилата му и той няма да кацне там.
Изпитано над 35 г на перваз на прозорец.
DanielX - напреднал
Момчета и момичета. Шока беше огромен. Мислех си че гълъбите падат в моя въздуховод от там където съм снимал.
Греда!
Блока ми имал гълъбарник.
Между покривната плоча и плочата на тавана на комшиите има 1.5 м пространство отпред с едни дупки през които да минават гълъби. Съответно каква беше гняс там не мога да ви опиша. Българският език е беден да пресъздаде отвратителната простотия която някой архитект е замислил.
съответно по вертикалите на апартаментите кюнците на въздуховодите от баните и апартаментите са заустени не в коминни тела на покрива а точно в това простанство от 1.5 м.
Нямам думи!
4 вертикали с въздуховоди от бани - по 2 за висока и ниска зона заустени в гълъбарник!
Извинявам се на модерацията, ама е*и му майката и строители и архитекти и приемателни комисии.
Тия трябва да ги разстрелят от упор!
Успях да си сложа на моя въздуховод мрежа 28х35 мм която взех от едни Маргел ли как се викаха - по Ботевградско шосе, не беше евтина - 4.60 лв за 1 л.м. на 1 м ширина, топлопоцинкована уж. Успях да закова мрежа и на част от дупките, но се оказа че не са никак малко а ми свършиха П-образните куки.
Въобще, кой архитект с кой акъл е мислел да вкарва зараза в блока, да зауства влага в таванско помещение. Блока е строен ог ГУСВ, да им ... тяхната мамичка.

Сега си търся майстор тенекиджия който да ми направи тръби Ф220, около 2 х 3 м, 2 колена на 75градуса и 2 парчета Ф220 по 0.5 м. Имате ли някой да ми препоръчате?
shotik - майстор
На птичия тор му казват "гуано",събирате и продавате,чел съм ,че е скъпо.Не си правя шега,колкото и положението да е неприятно.Освен сега да пуснете димки и да изгоните гълъбите и веднага да запушите страничните отвори,от където са влизали.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами да - точно така са изпълнени, бях забравил. Горе е проветриво, така че влага не се задържа.
piron45 - майстор
:) А въпроса можеше да се реши и на маса - т.е. мезето само си идва, остава само да го изпечете и да извадите подходящо пиене :lol:
hladnia - специалист
piron45 написа:
А въпроса можеше да се реши и на маса - т.е. мезето само си идва, остава само да го изпечете и да извадите подходящо пиене :lol:
Добра идея, поне да покрие разходите, за мрежата и мъките.
Тъ след като се запушат всички дупки, се оставят една две, за да пристигне мезето взимаш два три чувала ,и след като запушиш, и останалите дупки започва ловъ, а после щипане на сухо, след приготвяне на специалитета треве и винце. :partyman: :-D
  • 1
  • 2

Тема "Гълъби във въздуховода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: