• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40
Всичко за дърводелството
todor_tsanov - специалист
В другия форум сам си отговорил на въпроса програмата се настройва на сайта на разработчика има филми за почти всички проблеми свали ги за двата детайла ние като правим разкрои на някой детайли не даваме ориентация на фладера и програмата ги завърта
ribnikolaevi - майстор
Благодаря todor_tsanov, мислех че съм отметнал тази опция. Добре, че ми обърна внимание да я проверя пак.
ribnikolaevi - майстор
Бях взел да пиша пост, че отново имам проблеми с КИМ-а (вероятно коефициент на използване на материала), но като ги позавъртях ръчно детайлите и взеха да се получават нещата. Достигнах КИМ 76% и може би ще го покача още.
ribnikolaevi - майстор
Реших да махна вътрешната страница за чекмеджетата. Видях пантите на Блум наживо и ми харесаха. Струма ми се, че ако съобразя положението им с положението на чекмеджетата няма да има проблеми.
Разместих малко и вътрешното разпределение с цел да направя гардероба по-устойчив в близост до леглото - да служи като крак. Рафтчетата ще бъдат хванати неподвижно (не с рафтоносачи, а с минтове и дибли). Друг крак ще стане от един шкаф в зругия край на леглото, също със здраво захванати рафтчета.
Да очаквам ли проблеми със стабилността на гардероба и шкафа при това решение?
Как да захвана страницата на леглото към гардероба? Има ли някаква подходяща сглобка за целта?
Страниците (царги май се казват) съм ги сдвоил, като вътрешния детайл е по-ниско от външния, за да легне върху нея подматрачната рамка. Мисля да позвам лепилло и винтове (главите скрити от вътрешната страна). Става ли това решение?

Прикачен файл

Garderob Detska 003_01_01.JPG
Garderob Detska 003_01_01.JPG (81.84 KиБ) Видяна 2857 пъти
shadowman - майстор
Няма как да стане работата с чекмеджетата когато няма страница, при отворена врата ще запецнат в нея, виж на някоя друга вратата как се отваря и каква част от нея остава за да спре чекмеджето. За връзката с шкафа с леглото може да използвш това, има ги и с по-голям диаметър, а към стената избираш добри дюбели, за шкафа под леглото мисля, че спокойно може да го хванеш с винтове 4х30, няма как да привисне и да поддадат. Помисли за по висока страница до на леглото, че боята по стената ще се иде първа.
ribnikolaevi - майстор
Харесва ми сглобката, която си ми показал, Shadowman.
Вчера специарно гледах вратата във фирмата, която продава тия панти на Блум. Отваря се повече от нормално (на по-голям градус е), така че при отворено положение не пречи на отвора и спокойно може да се изтегли чекмедже отвътре. Греша ли (все пак за пръв път ги виждам тия панти)? Да не би проблемът да е, че за да се отвори повече, ще се опре в другата врата, която е до пантите и?
shadowman - майстор
Грешката е моя, аз мислех, че ще използваш нормална панта, с тая 155 градуса няма да имаш проблем след съответните изчисления.
todor_tsanov - специалист
ако зад пантата има чекмедже какво става за мен рамото на пантата пречи повече отколкото вратата леглото - аз не бих икономисал пдч за 50 лв все пак дете ще спи на него а те са непредсказуеми и не е хубаво да си скубеш косата за някакви си пари
ribnikolaevi - майстор
todor_tsanov написа:
ако зад пантата има чекмедже какво става за мен рамото на пантата пречи повече отколкото вратата леглото - аз не бих икономисал пдч за 50 лв все пак дете ще спи на него а те са непредсказуеми и не е хубаво да си скубеш косата за някакви си пари
Съжалявам, не те разбрах какво имаш предвид. Можеш ли да го напишеш пак. Какво съм икономисал от леглото?
В голямо колебание съм какви водачи за чекмеджетата специално за този гардероб да избера. Освен това има едно бюро в детската с контейнер с чекмеджета под него. И за него трябва да избера подходящи водачи.
За гардероба не ми трябват за пълно изтегляне (поправете ме, ако греша). Там се слагат дрехи, които се виждат добре и без да е изтеглено цялото чекмежде. От друга страна наскоро бях в Ив-Ел, там един случайно срещнат мебелист много насточиво ми препоръчваше механизми за пълно изтегляне - водачите не са ролкови, а са едни телескопични метални. Били много по-устойчиви и здрави от ролковите.
За контейнера под бюрото - там се държат офис материали, някои от които не толкова големи. Във всички офиси, в които съм работил беше спестено от водачи и ми е било неудобно да ползвам задния край на чекмеджетата. Та за там планувам да сложа от телескопичните водачи за пълно изтегляне, вероятно и с плавно прибиране, че синът не е от най-внимателните.
Зад главата на леглото в детската има една ракла - за да не е толкова завряно детето в ниша. На тази ракла има елементи, които могат да са Г-образни, а може и да се сглобят от правоъгълни както е в момента. По принцип нормвално ли е да се ползват такива Г-образни елементи, или няма смисъл от тях и да си пусна правоъгални?
Иначе задната страница я поправих както ме посъветвахте.

Прикачен файл

Garderob Detska 003_01_02.JPG
Garderob Detska 003_01_02.JPG (66.23 KиБ) Видяна 2839 пъти
SoWhat - специалист
http://mebelbox-bg.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Може да извлечеш някаква полза от тези обяснения.
Като наблягам пак, че е хубаво да се вмъкнат елементи от масив за по-голяма здравина.
За чекмеджетата са ти обяснили. Ако има панта пред тях - ще пречи. И трябва допълнителна страница. Или да ги вдигнеш/проектираш да са между пантите.
Водачи - от най-обикновените. Освен ако не жалиш пари.
Имай в пред вид, че конструкцията на леглото ще бъде с много сериозна тежест, което предполага и добро укрепване и подпиране. Болтовете на Шадоу.
Освен това, покрай стените винаги преминават някакви течения, така, че е добре да има някакви страници, които да предпазват тялото. За главата е ясно - раклата.
Пространството под леглото за какво ще се ползва?
Може във вътрешния край да се сложи още нещо като етажерка, за да се ползва като крак.
Успех.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: