• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Кои да са елементите от масив? Да не би да имаш предвид вътрешните страници, върху които ляга подматрачната?
Леглотовсъщност в ъгъл, като е далеч от врати и прозорци.
Пространството под леглото е за игра. Има ощу една ракла там, но капакът и ще е облечен с кожа и дунапрен, за да сяда върху него.
Има ли подходящи механицза тези ракли, или да им сложа една неподвижна част отгоре и да пера със "стандартни" механизми?
И друго да питам опитните и разбирачите. Това бюро в края от другата страна на контейнера нещо не ми пасва. Царгата и т.н. - може ли по-добре да се реши?

Прикачен файл

Garderob Detska 003_02_03.JPG
Garderob Detska 003_02_03.JPG (47.3 KиБ) Видяна 3020 пъти
SoWhat - специалист
Може и тези. Въпроса е, като се захваща към стената / така ли ще бъде или ще има някакви крака?/ да има масивен елемент. Иначе ПДЧ-то може да се изкърти.
bogomilZ - специалист
как ще се качва детето в леглото - стълба ще има ли?
ribnikolaevi - майстор
SoWhat написа:
Може и тези. Въпроса е, като се захваща към стената / така ли ще бъде или ще има някакви крака?/ да има масивен елемент. Иначе ПДЧ-то може да се изкърти.
Аха, разбрах те. Мислех под страниците на лаглото да закрепя ПДЧ към стената и върху него да легне, но ти ме караш да се замисля.
Мисля първо да нивелирам леглото и да го закрепя временно по някакъв начин, тогава да хващам елементите по стената, после и към гардероба да го хвана. Първоначално ще легне само върху своя шкаф-крак.
За бюрото си мисля дали да не ползвам кухненски плот, има много ефектни. Освен това са заоблени отпред (водооткапа едва ли ще пречи). Другият вариант е сдвоено ПДЧ. Ако може бих искал да махна царгата в средата, но като си представя синковеца с две приятелчета да скача върху новото си бюро и пак ги връщам.
bogomilZ написа:
как ще се качва детето в леглото - стълба ще има ли?
- ще има стълба и парапетче даже. Стълбата мисля да е метална, но ако имаш нещо предвид, казвай, още не е решена стълбата освен мястото и, което е показано на схемата.

Прикачен файл

Garderob Detska 003_02_04.JPG
Garderob Detska 003_02_04.JPG (50.33 KиБ) Видяна 3001 пъти
Последна промяна от ribnikolaevi на пон юни 18, 2012 2:12 pm, променено общо 2 пъти.
bogomilZ - специалист
просто видях че няма нарисувана стълба - нямам нищо впредвид
ако скицата е съразмерна вероятно леглото е на височина към 150 см
при вертикална стълба изкачването не е проблем но при слизането е опасно
кои фактори налагат повдигнато легло ?
ribnikolaevi - майстор
Леглото е повдигнато заради желанието на сина ми. Ще има и въже към тавана, може би и въжена стълба. Но взимам забележката ти предвид. Единствено остава да сложа нещо меко на пода, че нощем като стане до тоалетна е доста сънлив ...
ribnikolaevi - майстор
Бях оставил стълбата и парапета за накрая, но като повдигнахме темата, има ли някакви каталожни такива на пазара? Или да ми препоръчате металар който работи качествено и на добри цени?
Засега се колебая между тези две решения:

Прикачен файл

Garderob Detska 003_02_06.JPG
Garderob Detska 003_02_06.JPG (67.19 KиБ) Видяна 2979 пъти

Прикачен файл

Garderob Detska 003_02_07.JPG
Garderob Detska 003_02_07.JPG (66.97 KиБ) Видяна 2979 пъти
shadowman - майстор
Направо давай да ги правят и съответно боядисат,за мен първия вариант е по-добрия само трябва да помислиш как да я застопориш на пода, на другия край може да се завърши с шпилка, дупчиш ПДЧ-то и хващаш с гайка.
miliad - майстор
Според мен е добре леглото да не го хващаш за стената.Ако имаш криви ъгли или стени ще си създадеш проблеми.Направи раклата в дъното със страници и рафт отгоре и леглото да стъпи върху тях.Монтажа ще е в пъти по-лесен.Горната ракла я направи като напълно самостоятелен елемент който просто да пуснеш вътре в леглото.На едната схема с лилаво си дал рамка масив-пусни я до края, до стената.Предполагам си съобразил че гърбовете на гардероба и раклата трябва да са от ПДЧ.
ribnikolaevi - майстор
За гардероба само най-дясната секция е с гръб ПДЧ, тази дето се явява и крак на леглото. Точно заради кривините на стените мисля да хвана ламели ПДЧ към стената и върху тия ламели да легне самото легло.
Друго - шкафа, на който се слага стълбата е също с гръб ПДЧ, но само лявата част. Дясната е оставена без гръб - изискване на заданието на архитекта (сина).
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: