Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
poluno6t - помощник
jekasus написа:
poluno6t тоя вентилатор като смучи, да кажем средно 100м3/h, трябва и да влезе толкоз отнякъде, иначе ефекта никакъв.
да има го и този момент.
Мисля ,че вече като съм изолиран и в две стаи + коридора м/у тях да не затварям вратите а и винаги ще се проветрява.

Иначе климатика докато завърти топлия въздух и веднага спира.Не топлим стените а само въздуха :)
marian1 - майстор
Такааа-а-а-а да споделя и моя опит: Живея в панелен блок, имам 4см външна изолация неопор, и 5 см вътрешна изолация мин.вата и ГК - като в коридора и на външните стени (към стълбището ) съм с 10см мин.вата и тавана на коридора е толкова 10см. В апартамента по външните стени съм сложил 2,5см фибран а не вата - топля се с климатик 22-ка- където има вата има и найлон - за парозащита - за сега нямам оплаквания - къщата съм си гледал и с термокамера ( имам си и снимки ) остана ми да преборя стъклата ( влага съм имал само 2-3 пъти на 3-4 см в долния край на витрината която ми е на хола 2.5 х 1.5 цяло стъкло без делители - дограмата ми е 6 камерна - сега трябва само да си сложа по качествени стъкла - че те издишат малко - нямам нито студ, нито влага нито нищо изброено - апартамента ми има доста малко досег със съседи - за да ме топлят или подобни.... това е - чета много и експериментирам - за сега нямам грешки ....дано съм ти помогнал с опит
Тани - модератор
poluno6t написа:
jekasus написа:
poluno6t тоя вентилатор като смучи, да кажем средно 100м3/h, трябва и да влезе толкоз отнякъде, иначе ефекта никакъв.
да има го и този момент.
Мисля ,че вече като съм изолиран и в две стаи + коридора м/у тях да не затварям вратите а и винаги ще се проветрява.

Иначе климатика докато завърти топлия въздух и веднага спира.Не топлим стените а само въздуха :)
Така и не разбрах от къде ще влезе въздуха , които да изхвърлиш навън? Имаш ли представа колко са 100 кубучески метра въздух? И това е само за час!
poluno6t - помощник
Тани написа:
poluno6t написа:
jekasus написа:
да има го и този момент.

Така и не разбрах от къде ще влезе въздуха , които да изхвърлиш навън? Имаш ли представа колко са 100 кубучески метра въздух? И това е само за час!

принципно не смятам , че ще се получи вакум когато се включи вентилатора:) ще си изсмучи влажноста и ще спре.Имайки в предвид гоплемия обем от двете стаи и не дотам оплатнените помещения смятам , че дори няма да се наложи да осигурявам поток въздух(обикновенно открехнат прозорец на пвц дограма)

Принципа на тези вентилатори са да се активират щом влагата надвиши 70% и да работи още 5 минути след издърпването и, а плесента се образува именно над тези проценти влажност.
Не смятам , че ще работи постоянно а само когато има нужда .Дано съм прав:)
Чаро - Акълия
Вентилатора е излишен! Сложи розетка с жалузи за да можеш да спираш изхода на 'вентилацията'.

От естественото по-добро няма. Колкото е по-топло, при източник на влага ще е и по-влажен въздуха, но ще има и по-голяма тяга на комина!
Аз бих прикачил датчика за влага към клапан вместо към вентилатор...
poluno6t - помощник
Чаро написа:
Вентилатора е излишен! Сложи розетка с жалузи за да можеш да спираш изхода на 'вентилацията'.

От естественото по-добро няма. Колкото е по-топло, при източник на влага ще е и по-влажен въздуха, но ще има и по-голяма тяга на комина!
Аз бих прикачил датчика за влага към клапан вместо към вентилатор...

В едната стая е така, но под мен ползват комина и намирисва на пушек :)
chapara - майстор
Има и влагоуловители, но пак ти казвам ,че системата ти е грешна :roll:
8180 - майстор
Чаро написа:
Колкото е по-топло, при източник на влага ще е и по-влажен въздуха, но ще има и по-голяма тяга на комина!
Колега,
За втори път в темата ти намеквам за неточни твърдения.
В конкретния случай - датчик, измервател или каквото там за относителна влажност, ще измери ПО-МАЛКА стойност :?
http://www.hygrooptima.com/humidity.html
poluno6t - помощник
8180 написа:
Чаро написа:
Колкото е по-топло, при източник на влага ще е и по-влажен въздуха, но ще има и по-голяма тяга на комина!
Колега,
В конкретния случай - датчик, измервател или каквото там за относителна влажност, ще измери ПО-МАЛКА стойност :?

Вградил си мнението на чаро , а не моето, но разбирам , че си го адресирал до мен.
ТОВА http://www.hygrooptima.com/humidity.html[/quote] е добра литература, но мислиш ли ,че ще почна да изчислявам с формулката колко ми е абсолютната и относителната ми влажност на стаята без изолация и същата след като я поставя изолацията.
Тове което ти намекваш е навъзможно просто.Хайде някой да ми каже колко ще ми е ОВВ на въздуха преди да съм сложил изолацията?

Дали е достигнал точката си на овлажнение или не , нали ще се обменя този въздух постоянно.

И все пак по-горе съм споменал , че ако не проработи с този варянт , то "б"варянт е обикновен вентилатор , смучещ по-малък обем въздух и работещ с обикновен ключ.
По тизи начин може и да се изкара и от стаята,да се сложе на другия край на въздуховода и дори да не се чува.

Аз пиша във форума не само за вашите мнения, ами и да ги опишете , ако е възможно.
Всеки може с по едно редче .
poluno6t - помощник
poluno6t написа:
8180 написа:
Чаро написа:
Колега,

Вградил си мнението на чаро , а не моето, но разбирам , че си го адресирал до мен.
ТОВА http://www.hygrooptima.com/humidity.html
е добра литература, но мислиш ли ,че ще почна да изчислявам с формулката колко ми е абсолютната и относителната ми влажност на стаята без изолация и същата след като я поставя изолацията.
Тове което ти намекваш е навъзможно просто.Хайде някой да ми каже колко ще ми е ОВВ на въздуха преди да съм сложил изолацията?

Дали е достигнал точката си на овлажнение или не , нали ще се обменя този въздух постоянно.

И все пак по-горе съм споменал , че ако не проработи с този варянт , то "б"варянт е обикновен вентилатор , смучещ по-малък обем въздух и работещ с обикновен ключ.
По тизи начин може и да се изкара и от стаята,да се сложе на другия край на въздуховода и дори да не се чува.

Аз пиша във форума не само за вашите мнения, ами и да ги опишете , ако е възможно.
Всеки може с по едно редче .[/quote]

и помещението ще се отоплява с климатик , който допълнително изсушаа и завърта въздуха, което ще направи еднакво влажен въждуха в помещението

Тема "Вътрешна изолация и вага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: