Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bulhomes2 - майстор
gstoychev написа:
Това малко трудно ще го направя, а и сградата е на почти 20 години като до скоро не се наблюдаваше този проблем. Трябва да търся на друго място драмата.
Пиши като я намериш, че да знаем и ние за другото място! Най-често отдушника се запушва от хора, които не са знаели за какво е, но може и да са птици - зависи как е направен.
VLADO66 - майстор
На някои места не се извежда канализацията на покрива ,а се слагат противовакуумни клапи в подпокривното пространство.
PPP - специалист
Преди време някой беше дал съвет за тези сифони с конусовидната чашка да се използва топче от пинг-понг. Когато спадне нивото на водата, топчето застава на отвора и затиска миризмата. Като се налее вода пак, то се надига, понеже е много леко....
Иначе, и аз имам проблем с каналите в банята. Единият ми сифон е рогов, но от тези с обикновената чашка. Другият е с водна риза. В началото имаше миризма, но бяха забравили да ми сложат чашката в роговия сифон. Купих я и се оправи. Цяло лято нямаше миризма. Сега обаче пак се появи. Забелязах, че като пусна водата на тоалетната, водата в другия сифон, който е точно пред тоалетната, се раздвижва. Постоянно наливам вода и в двата, но роговия след няколко часа започва пак да мирише. Пробвах да махна решетката да видя дали нещо не й е станало на чашката, но не можах да я извадя, заклеясала е (решетката). Някакви идеи? Живея в нов блок, на 2 етаж.
PPP - специалист
Здравейте! Търся специалист, който да направи преглед на ВиК системата в жилищен блок и да се установи причината за миризмата от каналите ни. Ако има някой, който би се наел, срещу заплащане разбира се, нека ми пише на лични. Блокът на 6 етажа.
chapara - майстор
И ако беше написал(А), за кой град, щеше да е по-добре :roll:
PPP - специалист
Извинявам се, за София става дума, кв. Св. Троица. Блокът е ново строителство, обитаван от 2 години.
poluno6t - помощник
Миризмата колеги е най вероятно защото вратата на банята му е пвц(добре оплътнена) и когато вентилаторчето работи няма от къде да взема въздух и засмуква каналния , който не е много свеж...
bulhomes2 - майстор
poluno6t написа:
Миризмата колеги е най вероятно защото вратата на банята му е пвц(добре оплътнена) и когато вентилаторчето работи няма от къде да взема въздух и засмуква каналния , който не е много свеж...
Може, но не и с "вентилаторче". Трябва ти сериозен вентилатор за да преодолее водата в сифона. Виж тук как се държи един вентилатор уж за вентилация, а е го дават за по як от обикновените в баните. Виж колко му е зор с тази тънка тръбичка и си представи колко вода има в сифона.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tiiyrgM8bfs[/youtube]

Тема "пак за миризмата от канал в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: