бойлер е http://www.tesy.com/bg/products/elektri ... e_9_5_k_w/ и проблема е че като спра водата той продължава да нагрява и през душ слушалката излиза пара
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petiolov
- напреднал
18 мнения в "какъв е проблема на бойлера"
Virtuozo
- специалист
Не е на добре работата. Аз имам Дипломат който не е под талягане и когато отвориш крана водата преминава и включва с налягането си един електрически клапан и тока протича към нагревателите.Незнам и при тебе ли ще е нещо такова ами сигурно,то какво друго ще го управлява. Отваряй и виж нищо сложно няма,не е телевизор я
трябва да го оправиш задължително щото щом от слушалката излиза пара представи си какво става вътре при нагревателите! Те и без това тея бойлери са афиф вътре пластмасите ще се деформират като стой та гледай и ще гръмне даже.То няма да е гърмене като гърмене на 80 литров бойлер ама когато човек се къпе в банята е от изключителна важност нищо да не гърми!!! Работят ли нагреватели с мощност няколко киловата в чаша вода(толкова е чашката с нагревателите) която не циркулира постоянно то тя кипва за секунди и става така че бойлера отива на отпадъци със сигурност и ако се размине само с това ще е щастие.
ESPACE
- майстор
Това е проточен бойлер под налягане. Връзва се на мястото на обикновен бойлер. Няма как след като спреш водата да излиза пара. Като затвориш крана на смесителя, как ще излиза пара 
Интересно, направили са го 9,5kW. Между другото това не е продукт на Теси, израелски е.
Сигурен ли си че продължава да нагрява след като спреш водата. ако е така ще изключи еднократната защита вътре.„
Абе с две думи нещо си объркал при връзването.
Интересно, направили са го 9,5kW. Между другото това не е продукт на Теси, израелски е.
Сигурен ли си че продължава да нагрява след като спреш водата. ако е така ще изключи еднократната защита вътре.„
Абе с две думи нещо си объркал при връзването.
fox_vt
- майстор
Този бойлер има един включвател който задейства със магнит във самата тръба като падне налягането включва като спреш душа или мивката и се дигне налягането изключва СЪС доста отчетлив звук виж дали го има при теб.Второ ако все пак не изключи има защита която го спира на 60 градуса щом и тя не сработва нещо не е наред.На колко години е бойлера твърда ли е водата правени ли са досега ремонти?
ESPACE
- майстор
Уф, писна ми честно. Кво падане на налягане те гони, подразбирало се, пълни глупости. Нищо не се подразбира. Принципа е, че като има движение на флуида то увлича поплавъка с магнита. Налягането участва само колкото да се постигне определен дебит! Естествено, че като отвориш душа пада налягането в бойлера, но това не е причината да сработи датчика.
Ако преди бойлера имаме един кран и го притворим толкова, че през него да преминава вода с дебит около 0,5л.мин. когато се отвори душа. Когато няма потребление на вода налягането в бойлера ще е равно на това във водопровода - 6 бара примерно. Отваряме душа докрай - налягането ще стане почти 0. Бойлера ще включи ли? Ще имаш ли топла вода? Няма да имаш, защото датчика включва при дебит 1,2л.мин !!!
Толкова с четенето на законите от физиката, раздел флуиди!
Ако преди бойлера имаме един кран и го притворим толкова, че през него да преминава вода с дебит около 0,5л.мин. когато се отвори душа. Когато няма потребление на вода налягането в бойлера ще е равно на това във водопровода - 6 бара примерно. Отваряме душа докрай - налягането ще стане почти 0. Бойлера ще включи ли? Ще имаш ли топла вода? Няма да имаш, защото датчика включва при дебит 1,2л.мин !!!
Толкова с четенето на законите от физиката, раздел флуиди!
fox_vt написа:Този бойлер има един включвател който задейства със магнит във самата тръба като падне налягането включва като спреш душа или мивката и се дигне налягането изключваЕ те това горното НЕ Е ВЯРНО! Няма пресостат, който да реагира на налягане в този бойлер
fox_vt
- майстор
Уф добре де не е пресостат датчик за движение да бъде хубу писна ми да споря за излишни работи.Сега ми кажи съгласен ли си или не с другата ми част от мнението с което се опитвам да помогна за разлика от тебе
И нека автора сподели все пак какво е постигнал до сега.Мир да има аман изядохте ме 
- 1
- 2
Тема "какъв е проблема на бойлера" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература