Здравейте Решил съм да си правя камина с водна риза , след изчитане на доста теми във форума стигнах до следния проект и искам ако може някой да го прегледа и да каже къде има грешки и кое може да се пооправи за по добра работа на системата , Печката се намира в хола от там имам 1,30 метра тръби (метални ) който стигат до един шкаф където мисля да сложа всичко , помпа , филтър спирателни кранове , термометри , термостат за помпата и ако трябда да се добави нещо друго , от там тригвам с тръби можеби тези с алуминиевата вложка към радиаторите като на всяко разклонение ще намалям размера им като мисле след равятора в спалнята да продължава с ф16 към разклонението за бойлера и лирата които пак ще са ф16. Разширителния съд мисля да е или в банята над лирата или на терасата ( терасата е осъклена има и изолация ) .Бойлера същои мисля да го местя на терасата но това все още несъм го решил. Интересъвам се също моще ли РС да се включи в системата и да е с циркулация и как става това ( все едно като да се включи радятор ли ?) и кое от двете включвания е по добре? Също тъка пълненето на системата дали е осъществено правилно и ако не е как трябва да стане , а също тъка къде трабва да сложа кран за източване .
Радиаторите мисля да са по 2300 -2500 W в детската и спалнята
1500 - 2000 в Хола + 4 KW от печката мисля че ще е достатъчно за 25 к
Жилището е в нова кооперация санирана с ПВЦ дограма
Добавам и снимки
Благодаря предварително
Радиаторите мисля да са по 2300 -2500 W в детската и спалнята
1500 - 2000 в Хола + 4 KW от печката мисля че ще е достатъчно за 25 к
Жилището е в нова кооперация санирана с ПВЦ дограма
Добавам и снимки
Благодаря предварително
Прикачен файл
VodnaRiza1.JPG (53.27 KиБ) Видяна 27400 пъти