Всички имаме коли, нали ?
SEV - специалист
[/quote]Чудех се защо мога да отключа, но не и да запаля с дубликата. [/quote]

Защото в патрона за запалването има повече "секрети" от колкото на ключалката на вратата и багажника,на капачката на резервоара са най малко.
Chefo77 - майстор
SEV написа:
Чудех се защо мога да отключа, но не и да запаля с дубликата.

Защото в патрона за запалването има повече "секрети" от колкото на ключалката на вратата и багажника,на капачката на резервоара са най малко.
Е те това се опитах да кажа още в първия пост, ама на - не ми вярват :) :)
lov - майстор
Прав си има и такъв момент. Автоджамбазите често правят този номер особенно на вратите че там по лесно се бърника кога сменят патрона. Оставят го с 1-2 пластини колкото да има нещо.
Иначе при колегата по вероятно е лошо копие.
Иван Златев - специалист
Малко се отстранихте от моята тема но няма лошо :lol: ,ай ся кажете къде в Пловдив да ида при свястен майстор да ми изкара едно копие... моя ключ си е оригинален без чипове и други такива екстри как съм казал в първия пост
lov написа:
Всичко зависи от ключаря. Моя ми взе 2 лева за нарязването на двата ключа.
колега много евтино ми се струва или майстора е силно твой човек,ваденето на един обикновен ключ за апартамента е 3 лв :?
Chefo77 - майстор
Иван Златев написа:
lov написа:
колега много евтино ми се струва или майстора е силно твой човек,ваденето на един обикновен ключ за апартамента е 3 лв :?
Е колко неща има в един апартамент, колко в колата ти :lol:

На мен моя ми взе 4 лева, нормалната тарифа е 6.
piron45 - майстор
Обикновен авто ключ /без чип и програмиране/ при нас е 5лв. Миналата година правих един за жената. Ако се прави по оригиналния би трябвало да пали след като чипа е в дистанционното.
Иван Златев - специалист
ееее значи няма да имам проблем моя си е оригиналния,няма да давам повече от 5 значи :lol: мерси колеги живи и здрави :drinkers: :partyman:
lov - майстор
Иван Златев написа:
Малко се отстранихте от моята тема но няма лошо :lol: ,ай ся кажете къде в Пловдив да ида при свястен майстор да ми изкара едно копие... моя ключ си е оригинален без чипове и други такива екстри как съм казал в първия пост
lov написа:
За мой човек може би че основния занаят един и същи КИП и А, та се знаем от години. Ама и за какво реално да ми вземе повече като заготовката си е моя и само да я нареже на копир фрезата.
А и цените на ключарските услуги не са чак толкова високи. Че някои прекаляват щом с отнася за автомобилни ключове е друга тема.
В един друг форум съм описал точно процедурата за препрограмиране и автоключаря който се подвизава там подскочи до тавана като ужилен. Защото е елементарна и не трябва никакво допълнително оборудване. Всичко се прави на самата кола. А за това иначе дере кожи.
Pinto - специалист
Извинявам се, че пиша в темата на колегата. Виждал съм сгъваеми ключове за някои автомобили. Моят ключ от Опел Астра Ф, съвсем прост, само един гол ключ дали може да се направи сгъваем и от къде мога да си купя такава заготовка. Имам и допълнително слагана аларма. Дали може платката на дистанционото да се прехвърли в кутийката на сгъваемия ключ.
Ivo_Dinkov - специалист
Може, но само заготовките са минимум 25 лв, нарязването още поне 15 на ключа. Отделно вграждането на дистанционното- реже се платката и се намества в кутийката, бутоните се изнасят на кабелчета и се залепят с горещ силикон на гърба на гумената платка с бутоните.
При мен направих и на моята кола, и на жената:

Изображение

Тема "автоключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: