Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Котела е мерцедеса на котлите и горелката е правилно оразмерена.
syncho - майстор
:lol: "Котела е мерцедеса на котлите" :lol: Това наистина ме развесели :lol: Може да е ок котела, ама е далече от мерцедеса... хайде да не прекаляваме.
mr_mitko - напреднал
С една дума......добър е като качество-цена ,нали ? :? А и трябва и работа да върши :)
VLADO66 - майстор
Не си дал точен модел.При някои стоманени модели има идентични аналози за по-малко пари и може да се возиш в Ауди,че на Мерцедеса нещо качеството падна напоследък както и Сънчо забеляза :)
mr_mitko - напреднал
Извини ме ,ама не те разбрах напълно :?
VLADO66 - майстор
Ако говориш за стоманените котли на Будерус те са идентични с Бош Солид и Дакон Дор 32
mr_mitko - напреднал
Да,стоманен е,и вече е доставен.Благодаря за отзивчивостта!Ще пиша като е готова системата и като направим пробите.Сигурно яко ще топли......сега :-D
filmatoplo - майстор
:wink: Веднъж го направих този номер-да пробвам котел през август :-D резултата бе 40-50 гр в стаите :lol: .Собственика почерпи с узо , е тогава температурата се вдигна още повече :-D .ами успех.
sdeath - специалист
mr_mitko написа:
Да,стоманен е,и вече е доставен.Благодаря за отзивчивостта!Ще пиша като е готова системата и като направим пробите.Сигурно яко ще топли......сега :-D
Отопление с котел , комбинирано с климатик на студено - резултата 1-0 за котела :)
Изпробвано :)
LazarGanev написа:
Да, наистина е така - има списък от марки и модели, за които може да се даде гаранция за оптимална работа. На самоделни котли не се препоръчва, тъй като не се знае каква е мощността на топлообменника. В смисъл ти можеш да си купиш горелка и да си монтираш на своя отговорност, но няма да важи гаранцията. На Бош (Дакон) 12 и 16кВт също не се монтира. Не се търси продажба на всяка цена - според мен е правилно.

Защо не се монтира пелетна горелка на Дакон 16 ???

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: