Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
erolchy написа:
Признавам си не съм специалист в областта, но имам що годе някакви познания в електротехниката до сега, а и после. Относно парите които съм заделил са достатъчни проверил съм кое колко струва е вярно е че единственото което разполагам е един мултицет, но пък нищо не пречи да опитам. От друга страна мисля че хората тук трябва да се насърчават а не да ги отказвате. :)
Аха, насърчаваме ги. Но да знаеш че парите си ги смятал без кръчмаря :-D
Иначе ще помагам според знанията си.
И да знаеш, че без осцилоскоп няма да станат нещата!!!
lov - майстор
Та въпросната машинка без проблеми стапя до 50гр. материал. Лошото е че табелката е заминала но консумираната мощност е 3,5 kW. И вероятно самия индуктор работи на половината от тази мощност. Така че си прави сметката.
erolchy - специалист
Е добре според вас каква мощност ще ми свърши работа, аз все пак ще топя алуминий, който се топи на около 600 градуса 5kW няма ли да са достатъчни за 500гр
angelfilev - специалист
erolchy написа:
Е добре според вас каква мощност ще ми свърши работа, аз все пак ще топя алуминий, който се топи на около 600 градуса 5kW няма ли да са достатъчни за 500гр
Имам малка съпротивителна пещ до 1200 градуса с две степени на мощност-1 кв и 2 кв. По-често я използвам на 1кв защото не бързам и предпочитам да загрява бавно. Около 2кг алуминий стопява за около 90мин. Второто топене, при загряла пещ е за около 40 мин.
Би трябвало 1кв да е достатъчен за 500гр, зависи колко бързо искаш да стане, разбира се и от други неща.
erolchy - специалист
Хмм.. това ако е така значи аз за по сигурно ще си го направя 4-5kW тука до 15 дена се захващам и ако имам затруднения ще пиша. Благодаря на всички :)
angelfilev - специалист
erolchy написа:
Хмм.. това ако е така значи аз за по сигурно ще си го направя 4-5kW тука до 15 дена се захващам и ако имам затруднения ще пиша. Благодаря на всички :)
Добре е ако пишеш, не само при затруднения, а и при отделните етапи. Темата за мнозина е интересна.
erolchy - специалист
angelfilev написа:
erolchy написа:
Добре е ако пишеш, не само при затруднения, а и при отделните етапи. Темата за мнозина е интересна.
Няма проблем, чакам само да ми свърши сесията и почвам :)
erolchy - специалист
Здравейте, намерих една по проста схема, и се чудя дали също става, примерно да сменя тези транзистори от схемата с иджибита да сложа няколко двойки паралелно за да докарам мощността от 5kW, дали също ще стане ?
http://www.rmcybernetics.com/projects/D ... heater.htm
hidrazin - майстор
Ти гледай така да успееш да я пуснеш - ще е голям успех.
А със запаралелване силно ме съмнява. Приготви си една кофа -
за взривените IGBT-та.
:partyman:
erolchy - специалист
hidrazin написа:
Ти гледай така да успееш да я пуснеш - ще е голям успех.
А със запаралелване силно ме съмнява. Приготви си една кофа -
за взривените IGBT-та.
:partyman:
:D е просто питам, явно не става :)

Тема "Индукционна пещ ( трябва ми схема мощен високочестотен генер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: