• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Стефко - специалист
Тая мрежа не е ли с тръби винтово заварени? Там има заварка с полароид, и всичко е контролирано. Докато тук говорим за съвсем други тръби. Вярвай ми, знам какво говоря. Повече няма да пиша. Всеки има глава на раменете си, и да мисли. :?
ESPACE - майстор
Всъщност отначало са влагали правошевни италиански тръби, после в Септември са започнали да произвеждат спиралошевни.
joe007 - специалист
Абе хора то май колегата пита за безшевни тръби......
pipilica написа:
Тия тръби безшевните дето са по складовете за метали дали ще издържат 25 атмосфери налягане.Става въпрос за 1.5 метра Ф 80-100 мм.
Къде го хвърлихте в джаза. :-D
П.С. Е верно че въпроса му е кофти ама... Ако беше казал и колко са дебели тези тръби по складовете и освен налягането на парата каква е температурата й. Може би и от каква стомана са.Най вероятно и отговорите биха били по точни. :?
pipilica - майстор
Е аз ако знаех колко са дебели и от ква стомана са нямаше да питам, въпроса е дали стават или трябва да търся някви по-специални. Виждал съм че се продава и такава безшевна тръба и за това питам може някой да знае. А температурата при около 10 атм. мисля че трябва да е около 180-220 °С но не съм проверил, има няква таблица при какво налягане каква е температурата на парата.
nikolson - майстор
Бе щом си от София,я виж тук:http://intermetal.bg/?page_id=313
Като им гледам каталозите и номенклатурата,мисля че ще те насочат.
complast - специалист
Търси тръба от сондажен лост.Те със сигурност издържат на около 100бара.А иначе всяка безшевна тръба с дебелина над 15мм.ще издъжи.
ESPACE - майстор
complast написа:
Търси тръба от сондажен лост.Те със сигурност издържат на около 100бара.А иначе всяка безшевна тръба с дебелина над 15мм.ще издъжи.
15mm-майтапчия. :) С такава дебелина и 150 бара ще издържи.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: