• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petiolov - напреднал
бойлера почти не е ползван купих го преди 3-4 години за село и последните 2 год изобщо не е пущан сигурно нещо вътре е клеясало
fox_vt - майстор
Чува ли се щракване като включи така и не каза тоя датчик за поток :prayer: има свойството да се прецаква отвреме на време или не ще да включва а при тебе може да закъснява или да не изключва и да сработва защитата.
ESPACE - майстор
Да тръгнем оттам как като спре водата продължава да излиза пара.
Още в първото си мнение написах че този бойлер не е вързан правилно. Иначе да, при натрупване на котлен камък датчика блокира и продължава да грее. И тогава му изключва другата защита.
Човека не е споменал че бойлера му спира да работи. Пита дали е нормално да излиза пара. Не е нормално и това го написах още в първия си пост по темата!
fox_vt - майстор
Ами то наистина не са такива симптомите но за да излиза пара значи бойлера грее ако не е вързан правилно с тоците ще грее постоянно и ще искача пара постоянно което за да стане трябва някой сериозно да си поиграе скабелите вътре затова това отпада.Остава варианта да грее за малко поради временно затлачване.Има и друг вариант сега се сетих поради натрупване на котлен камък или боклуци да е намалял дебита до минималния и мощноста му да идва голяма и да не сработва термозащитата на 60 градуса.Но пък като не е ползван освен да е клеясал.Предлагам ти да го изключиш от копчетата и да започнеш да отваряш и затваряш топлата вода докато се разкара като отваряш докрай крана.
petiolov - напреднал
проблема е в датчика благодаря
fox_vt - майстор
Кажи колко струва като го сменят или го смениш да знам да се подготвям отсега.
tretre - специалист
Някой трие мненията ли?
Ако има цензура някаква моля да бъда изтрит от форума! Аман от комунисти.
За това ли легах под танковете?

Да, понякога се трият мнения, например като това.
Решението си е изцяло твое - не ми отваряй работа! 8180

viewtopic.php?f=38&t=19655
petiolov - напреднал
мисля първо само да го почистя и да видя какво ще стане но туй ще стане най рано другата седмица защото бойлера е в село
  • 1
  • 2

Тема "какъв е проблема на бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: