Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
Привет на всички.
Налага ми се да зарежа дървена греда както е показано на снимката за да монтирам ролетна врата.
Интересува ме това ще доведе ли до нежелан ефект и какво мога да направя за да го предотвратя.
Гредата е 80х100, като след зарязването ще останат 50мм от височината. Покрива е с битумни керемиди.

Прикачен файл

P10100041.jpg

Прикачен файл

P1010005.JPG
EDI - майстор
Така, като гледам конструкцията ти е стабилна, няма да имаш проблеми.
piron45 - майстор
+1 И аз мисля че няма да имаш проблем.
perko - специалист
тези греди на какво са стъпили, нали не е само газобетона?
Ако зарежеш реброто на покрива по този начин се едно си го махнал.
Пояснявам: Реброто на покрива работи като проста греда с конзола от единия и край (стреха).
Моментната диаграма (опита и да се огъне от тежестта) е такава че в опорната точка където искате да я отрежете е изцяло в
горната част на гредата. В случая ще и махнете натисковата зона което ще е фатално при по голям сняг.
Реброто просто ще провисне. Да има и нещо друго че то се опитва и да се среже от тежестта в зоната на подпирането.
С няколко думи ако можете сложете друго ребро на по голяма дистанция от стената за да се мушне автомата на вратата.
Дано съм ви бил полезен....
bogomilZ - специалист
pavkatay написа:
Привет на всички.
Налага ми се да зарежа дървена греда както е показано на снимката за да монтирам ролетна врата.
Интересува ме това ще доведе ли до нежелан ефект и какво мога да направя за да го предотвратя.
Гредата е 80х100, като след зарязването ще останат 50мм от височината. Покрива е с битумни керемиди.
по какви съображения кутията на ролетката трябва да е вътре - няма ли вариант да е външен монтаж?
stiv1961 - майстор
Тя, вратата де, сигурно вече функционира на новото си място........ демек късно е за съвети :-D
bogomilZ - специалист
stiv1961 написа:
Тя, вратата де, сигурно вече функционира на новото си място........ демек късно е за съвети :-D
важното е лаф да става
colyo - специалист
Според мен беше по-добре да се свали с 5см надолу кутията на ролетката. Може да се изреже малко и ъгълчето на кутията, ролката е по-навътре и най вероятно няма да пречи.
pavkatay - майстор
Благодаря на всички за мненията.Нямаше ме известно време и не можах да отговоря. Клиента искаше да не му се намалява височината на светлия отвор. Външния монтаже свързан със същото упражнение.
Колегата Дариус е прав като цяло,но мисля, че в тозислучай гредите са доста нагъсто и близо до зоната на сряза покрива е подпрян на зида над трегера.
А зарязването на конзолата беше първото,което ми дойде на ум, но гредата ще пречи на навитото руло.

Тема "Зарязване на греда ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: