Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Raq - помощник
На стълбищната площадка на блока прозорците не се отварят и са със старата метална дограма, както едновремешните остъклени тераси. Искам да сложим отварящ се прозорец, за да може да се проветрява. Обаче за ПВЦ дограма искат много пари, а съседите не искат да плащат. Въпросът ми е знаете ли къде може да поръчаме да ни направят отварящ се прозорец с метална рамка.
tysonlkr - специалист
Защо си мислите, че такъв метален прозорец ще е по евтин отколкото ПВЦ?
Никъде не съм виждал някой да прави метална дограма, нещо където не е масово е скъпо.
Остъклените тераси са от типа направи си сам и всеки си ги е правил както му дойде.
Направете си го сами така ще е най евтино.
Вземете вътрешните размери, направете една рамка с панти, залепете втората част на пантите за съществуващата дограма, сложете прозорец на рамката и я закрепете за пантите. И готово ето отваряем прозорец :wink:
Raq - помощник
Ами, аз нямам никаква представа колко ще струва и затова питах. Не вярвам навремето хората да са си остъклявали сами терасите. Поне баба ми не е. Фирмите за пвц дограма ми дават цена за 4камерна дограма и с незнам какъв стъклопакет. Няма опция обикновено стъкло. Сама нищо не мога да си направя, защото не разбирам. Просто ми се иска да облагородя малко блока, но не мога да плащам всичко сама. Все пак много се надявам някой да ми даде координати на някой, който може да го направи.

Тема "Метален прозорец-къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: