Лепилото е Ceresit classic на Henkel.Чудя се дали няма да е по-здраво и по-евтино със старата варова замазка
freshenero - специалист
В случая най-удачно би било,да се спасят колкото може повече плочки,от картона едва ли ще остане нещо читаво при демонтажа за повторна употреба и върху съществуващия материал да се залепи отново втори пласт картон.Да се намаже с хидроизолация едно или двукомпонентна на височина наи-малко 1.30-1.40м. и да се шпаклова с лепилото за плочки непосредствено преди да се лепят.Така тебешира дърпа от шпаклованият материал,а не от нанесеният на гребен.Бих препоръчал лепило флекс-фирми много.
torbalan - Дървен философ
аз лепя със значително по-евтино...

няма да е от лепилото :)
marian1 - майстор
Колега направи няколко снимки и на плочките от страната с материала, да погледнем и отзад как е
Тези са най-зле,има и напълно чисти

Прикачен файл

P210612_22.55.jpg
P210612_22.55.jpg (62.96 KиБ) Видяна 4644 пъти
marian1 - майстор
Ами от "ресните" и от плочките както се вижда - явно може би лепилото е смотано ....но ме чуди защо се е отлепило равно .... не знам
има нещо гнило...

на места е отлепило от картона, а на други - от плочките...

по-скоро ми се струва, че лепенето е претупано...
jekasus - майстор
Лепилото е бъркано гъстичко, като нанесеш гребена на картона и докато тръгнеш да лепиш плочки, то вече е пресъхнало. А и за тези плочки от снимката залагам че са от най-горния ред.
тоест, и ти смяташ, че е претупано лепенето... а не лепилото е виновно :)
jekasus - майстор
Снимките казват повече от думи.
А за майстора го казах още в първия си пост в тази тема.

Тема "Възможно ли е да се използва повторно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: