• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sas_88 - напреднал
Бих искал да пробвам цялата галимация,та ако някой има за продаване шрайбпроекторче може да пише на лични или на e-mail sas_88@abv.bg
KnauFer - специалист
Взех един проектор 3LCD 800x600 рез. само че нещо не го подкарах - Та имам обектив с 2 гривни (зуум/фокус) някой ако му треа да пише на лични
nanobanano - специалист
Някакво мнение за доста стар японски проектор - AMANON CABIMAT. Някой знае ли изобщо нещо за него,че ми го предлагат ама е доста стар и едва ли работи.
Kalistobg - специалист
ако смяташ да го ползваш в оригинален вид малко се съмнявам да ти върши работа ...
ако го взимаш за части пак няма да ти върши работа предполагам
взима се нещо от последните 3-5години и да е поне 800х600рез.
иначе не си струва инвестицията :mrgreen:
brad4edat - специалист
Дам, аз тези дни му вкарах на моя fullHD сигнал, и въпреки, че е 800х600 реална и 1280х724 интерполирана резолюция си се гледа доста добре, направо си е чудесно. Иначе е хубаво ако има нещо с още по-голяма резолюция, направо ще заспи.
Но поне 800х600, минимум :partyman:
nanobanano - специалист
Разгледайте телефона Samsung Galaxy Beam!
Малко е скъпичък,но който има възможност да си го купи едва ли би се замислил.
KnauFer - специалист
Здравейте,Имам 2 LCD матрици от проектор , но нямам електроника , дали има начин да ги подкарам ?
brad4edat - специалист
Матриците би трябвало да са 3 !!!!! R G B
brad4edat - специалист
Ето едно клипче с резултата при мен.
35w china hid xenon, теоретично 3200lm / 5000келвина
+ оригиналния рефлектор от проектора със ново рефлекторно покритие.

http://www.youtube.com/watch?v=piAAM3HT ... ture=inbox
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=piAAM3HT-H0[/youtube]
garvanat - специалист
Здравейте колеги,
От няколко дни чета статията с интерес. До колкото разбрах LCD проекторите са по-лесни за модификация. Много интересни решения с фенер и HID xenon. Четох доста из интернет. Докато ровех попаднах на това.
http://www.luxeonstar.com/Polymer-Optic ... -p/263.htm
Това е лещата:
Изображение
Това са диодите 7 диода.
http://www.luxeonstar.com/Neutral-White ... -wn300.htm
Изображение

Това решение е малко скъпо, но пък фокусира светлината в по-малка точка. С радиатора и захранването ще отиде към 150 лв. Но от друга страна 2170 Lumens @ 1000mA, добре фокусирани... нали това искаме всички

Другото решение за което си мисля 55 W китайски ксенон, колегата по-горе го е направил с 35W, не знам дали ще има някаква съществена разлика, но пък всеки лумен в важен. В allinbox.com повечето модификации са с ксенон. Гледам, че в българските сайтове върви 50-60 лв за 55 W + баласта. До колкото разбирам им дават около 3000 часа. Резервна крушка струва 9 лв..... така, че това решение доста ми допада... Но пък за изпълнението на това решение ще трябва оригиналния рефлектор...
Изображение

В allinbox видях и решение с мощен диод:
Изображение
Пред него ще трябва леща... Има диоди с по 4300 лумена... Дали ще може да се фокусира снопа лъчи и дали ще може да се охлажда адекватно? Всичко ще излезе около 80 лв.

Идеята на колегата Kalistobg с фенер
Най-яркия фенер с 1 диод, на който да може да му се променя фокуса и който аз успях да намеря е:
1800 LM LINK
Изображение
Само, че не какво точно е нужно за захранване на фенера. Ако може да пуснете 1 линк. Както колегата е написал, това съчетава в себе си диод + лупа + дривер + охлаждане. Тук нужно ли е да се добави допълнителна леща пред фенера? Също в ebay видях и фенери по 2000 - 3000 ЛМ но са с няколко диода. При тях дали може да се фокусира снопа лъчи в малка точка, с някакви лещи...

Обикновена халогенна крушка:
Изображение
Дават я 55W 1550 Лумена. Видях че колегата Kalistobg е махал лупи и на 2 проектора. Ако може да сподели какъв е ефекта от халогенна крушка + махане на лещи. Видях че при него добре се е получило с фенера :) Кое е по-добре фенер или халогенна крушка...
За крушката ще трябва и рефлектор...

До тези решения стигнах... и не знам кое е най-удачния вариант..
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: