• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
Тани написа:
Ако е само да не влиза прах , ще ти свърши работа , но само за това не си струва да инвестираш толкова пари (според мен) така или иначе ще даваш пари , поне я направи като хората - шумо и топлоизолирана , а не само прахоизолирана!
ок разбирам, но изхождам от това че мястото е доста тихо и спокойно,
+ погледни как има дограма и тази ще е още една - външната.
за топлоизолация няма да е въпросната плъзгаща . После нали излиза маалко по-евтино като няма обков ами само плъзгалки?

Тази вуншна кухня 6е има една пе4ка с котлон и това е - да се пече месцето и да не е вътре в холът.

Дайте малко съвети и насоки за алуминиева дограма - каква да и каква не?
Изображение
Последна промяна от tuninghuman на чет ное 01, 2007 2:17 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Е в такъв случай ще ти върши работа , но за цената не съм сигурен дали е по--евтино . Пък и плъзгащата се поддържа по-трудно!
tuninghuman - специалист
Тани написа:
Е в такъв случай ще ти върши работа , но за цената не съм сигурен дали е по--евтино . Пък и плъзгащата се поддържа по-трудно!

не би ли трябвало да е по малко по евтино - нали няма обкови, механизми и т.н.

да мисля че в случая е по целесъобразно - плъзгалки, а и по изчистено стой - чудя се обаче как да ги измисля - искам да е на 4 части, но примерно само 2 да са плъзгащите - другите 2 стационарни, искам да ги направа и симетрично, но нямам много наблудения върхъ плъзгаши дограми и не мога да си ги представа на 100%. друг вупрос е и към коя марка да се насоча, реших да е алуминнии.

kakво имаш предвид - плъзгащата се поддържа по-трудно!
velsi - Почетен майстор
Няма такова нещо - поддържа се по-трудно. Изобщо няма какво да му поддържаш. Шумоизолира и топлоизолира много добре, особено ако е със стъклопакет, а не с единично стъкло, вярвай ми. Вратичките са четири на две релси. Двете крайни се правят да се заключват и така не се налага да ги гониш насам-натам, когато отваряш и затваряш само средните. Ето ти стационарност. А ако искаш някоя от вратичките съвсем да не се движи си има едни специални стопери. Като цена излиза калко по-евтино от пвц, но не много.
tuninghuman - специалист
velsi - благодаря за отговорът ти .

Стъклопакет ще е. Алуминии.
обаче не знам към коя фирма да се обърна - нито марка за профилите.
Последна промяна от tuninghuman на ср авг 11, 2010 11:15 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Важно е само фирмата да е читава. Марката на профила не е от значение.
tuninghuman - специалист
velsi написа:
Важно е само фирмата да е читава. Марката на профила не е от значение.

ще го измисля аз, но исках да чуя мнения.

ето и последната стъпка:

искам да направя стреха отгоре.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
ИзображениеИзображениеИзображение

последната снимка е на 1 ет - ламперия до половината, гранитогрес долу, и шпакловка на другата половина от стените и тавана.
tuninghuman - специалист

какви добавки да купя за да се измазва и работи във вече ниските температури? За замазката отвън става въпрос......

......... и въобще разумно ли е да го правя ?

Мислих и много дали да лепна на 1 етаж - гранитогрес или теракот в поме6ениетто с 3те прозореца - но немога да харесам гранитогрес а теракот имам набелязан - няма да минават хиляди хора но понеже е на 1 етаж и 6е се влиза с обувки - камъчет аи кал 6е има докато не направя двора с плочи - също ме притеснява 4е и е директно земата - плочата скоро замаска и после теракота - 6е бумти и пе4ка - да не се на4упи тоя теракот мама му?????????? какво да слоза в замазката за изолация и водоизолация и прочие ??? искам и стените (дополовината )да лепна с не6о за изолация - КАКВО ОБАЧЕ???
Последна промяна от tuninghuman на ср ное 14, 2007 12:34 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: