Когато имаш контролер, няма рязко тръгване на електромотора, така че го направи на една предавка- много по-лесно ще е, пък и ел. моторите имат почти еднаква мощност и при 2 оборота и при 2000, така че не се нуждаят особено от предавки.

MMIel написа:Искам да ви попитам има ли някой с конрадският кит, който да кара на 48 волта. Дали ще издържи контролера и какви евентуално биха били последствията?И аз го задавах този въпрос но не получих ясен отговор, разбрах само че мотора издържа със сигурност за контролера не е ясно. Реших да експериментирам и добавих още един акумулатор 6 волта така станаха 42 волта, държи се много добре така го карам вече около 300 км. , сега събирам смелост за още 6 волта
Имам и още един контролер, на който пише 36v/48v - 250w/350w; max current: 16A (на конрадския кит пише 22А). Мосфетите в него ги проверих, дават ги 75v - 80A, но като гледам ватовете на етикета май не само мосфетите са определящи за мощността. Хем ми се иска да пробвам с още един акумулатор, хем ме е страх да не изгоря нещо.
tonyboy написа:Единственото което намирам за тоя контролер е някакъв литовски онлайн магазин,който продава кит за АТВ с такъв контролер: http://www.elektrinis-dviratis.eu/preki ... komplektasMMIel написа:Искам да ви попитам има ли някой с конрадският кит, който да кара на 48 волта. Дали ще издържи контролера и какви евентуално биха били последствията?И аз го задавах този въпрос но не получих ясен отговор, разбрах само че мотора издържа със сигурност за контролера не е ясно. Реших да експериментирам и добавих още един акумулатор 6 волта така станаха 42 волта, държи се много добре така го карам вече около 300 км. , сега събирам смелост за още 6 волта
...пък като изгори ще купя контролер 48 волта
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: