• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
255388 - специалист
Имам два бързи въпроса:

1) Къде има богат избор на рутилови електроди в малки количества (за София)? Минах през Вилаз, Практикер и Бриколаж. Единствено в последния видях нещо различно от Вежен и Райдер.

2) Сменят ли се електроди в движение, в смисъл докато електрожена е включен? Теоретично не би трябвало да има опасност, но ме интересува каква е практиката. Стопих пробно 5 електрода Вежен 2.5 и ги сменях при изключен електрожен...
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо да не могат да се сменят? Сменят се разбира се.
bigdragon - майстор
255388 написа:
Имам два бързи въпроса:

1) Къде има богат избор на рутилови електроди в малки количества (за София)? Минах през Вилаз, Практикер и Бриколаж. Единствено в последния видях нещо различно от Вежен и Райдер.

2) Сменят ли се електроди в движение, в смисъл докато електрожена е включен? Теоретично не би трябвало да има опасност, но ме интересува каква е практиката. Стопих пробно 5 електрода Вежен 2.5 и ги сменях при изключен електрожен...
Вежен са много добри електроди за обща работа.
От вторият ти въпрос се разбира, че ти е доста рано да търсиш качествени и скъпи рутилови електроди...

Впрочем, няма никакъв проблем да сменяш (поставяш) електрода "в движение" т.е. при включен електрожен.
dragozow - майстор
Аз имам френски на Gys в разфасовки по няколко електрода и 5 кг, размери 1.6, 2.5, 3.2 и 4 мм. Имам за неръждавейка, чугун и алуминий. Освен тях имам и китайски рутилови, 2.5 и 3.2 мм. Ако ги разделим на видове и разфасовки имам поне 15.
dragozow написа:
Ако избереш ARC ще го вземеш на по-ниска цена от написаната. ... Ще ти драсна ЛС.
Ще драснеш ли едно и на мен (че аз не мога:( ), ... за ARC 140
gogin - специалист
bigdragon написа:
255388 написа:
Имам два бързи въпроса:

Впрочем, няма никакъв проблем да сменяш (поставяш) електрода "в движение" т.е. при включен електрожен.
Освен ако нямаш планка в ръката си като мен. Тресе леко но много неприятно :supz:
  • 1
  • 2

Тема "избор на електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: