Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
някаква идея как мога да преправя такава лампа със датчик
http://tony-sjd.com/popup_image.php?pID ... v87co6s5h1

да се светва като от контакт. Имам една която спря да свети предполагам нещо схемата на датчика за движение и осветеност е изгорял и искам да я сложа да работи с ключ като се запива на тревата да е светло. Но със пускане на 220В към лампата не стана нищо,на лампатае видимо жичката е цяла , пък и не е ползвана преди това.
hladnia - специалист
NeoBoss написа:
някаква идея как мога да преправя
да се светва като от контакт. Имам една която спря да свети предполагам нещо схемата на датчика за движение и осветеност е изгорял и искам да я сложа да работи с ключ. Но със пускане на 220В към лампата не стана нищо,на лампатае видимо жичката е цяла .
Или лампата е изгоряла, или нещо бъркаш.
Няма причина да не свети директно захранена.
Във кутията за нахранване трябва да има клеморед проследяваш проводниците отиващи към лампата.
НО или е изгоряла, или не е поставена добре във държачите.
hidrazin - майстор
Вероятно прекъснала спирала. Тези лампи са много калпави от към пурите.
Пурите са китайски и рядко изкарват повече от месец. Вземи я отвори и виж дали контактува добре.
В никакъв случай не барай стъклото на лампата с голи пръсти. Използвай памучно парче плат или
салфетка.
:partyman:
NeoBoss - специалист
лошото е че къхсно се усетих да не я барам с пръсти, лампата няколко пъти ми направи номера като я включа директно към контакнта да присветне и изгасне , което ме довете до мисълта че можеби и трябва някаква електроника зада работи. Но явно крушката е калпава, аз я намерих забутана в шкафа незнам на колко години е.
miroton - майстор
Лампата се чисти със спирт,но и да е прецакаш пурата струва 65 ст.
hidrazin - майстор
пурата струва 65 ст
Ами за това и ще го кара като за 65 стинки. :lol:
:partyman:

Тема "запалване на халогенна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: