Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
crez написа:
Мертеци 8х8х400 см.наковани през 0.5м.+сухи кофражни дъски на 25мм
Е ама той човека иска да го направи и излезе тънко, например с тачки 4х4 и ОСБ на 8 мм...

П.П. 6х10 (вертикално) ще държат повече от 8х8. Стига да намериш. На кубик излизат по-евтино.
zloby - помощник
Искам да го направя с ОСБ. Стига сте писали за дъски и за това колко тънко искам да мина. С дъски ще ми излезе 900 лева, с ОСБ - повечко. Никой не каза колко дебело ТРЯБВА да е ОСБ-то. Защо да се слага 22мм ОСБ, АКО е достатъчно например 15 мм или 28 мм или друг размер. Някакви мнения и впечатления за QSB ако има запознати?

Прикачен файл

10010.JPG
Фло - специалист
zloby написа:
Искам да го направя с ОСБ. Стига сте писали за дъски и....
Аз съм го правил смесено: върху ребрата дъски,може и през 10-15 см.,после стиропор 5 см., на листи между летви 5 Х 5 см.,през 50 см. ,отгоре ОСБ -9 мм,битумен грунд,воалит и последно битумни керемиди самозалепващи.
zloby - помощник
Благодаря !!! :partyman:
Вадим Владимиров - специалист
А какво казват майстор Гошо и Бисер по темата?
schuldiner - майстор
Е, щом твърдо си за ОСБ... по-добре 2 девятки, отколкото едно 22 мм. А може и само една на 9 мм, не това е най-важното. По-важно е да си отваряш очите като приемаш конструкцията - ако не са по конец (в идеална равнина) ребрата, ще имаш разковани плоскости, късане на фолиото и т.н. Ако се изпълняват правилно, плоскостите са по-трудоемки и стават по-бавно от другите обшивки.
Фитилчо - майстор
Променили ли са се нещата след година ..... ???

Същата дилема, желязна конструкция, и двускатен покрив 66 квадратни метра ?

Насочил съм се към желязо, каменна вата, дъски, грунд, паропропускливо фолио, битумни или железни керемиди.

Железните ще са доста удачни защото може да се постави скара отдолу за проветрение и изолация, но трябва да си преценя заради по-високата цена а и много ме притеснява шумът върху този покрив като вали... :?
Spokoiniq - майстор
Керемиди полимер-пясъчни, или Тондах смятал ли си колко ще ти стъпят?
За обработката на дъските-един дърт химик забърква в Хим. Факултет една гадост, с нея обработвах моите дъски и греди, гарантирам за ефекта.Предполагам е някакъв отпадък на галваничен процес(може и да бъркам, ама от ваните излизат количества), но старият покрив наоколо, пълен с хрупащи гадинки, вече четвърта година не е успял да "зарази" моя(на блок, скатен покрив).
Фитилчо - майстор
Spokoiniq написа:
Керемиди полимер-пясъчни, или Тондах смятал ли си колко ще ти стъпят?
За тези пари ще сложа железни панели във форма на керемида с изолация/пяна 50мм , от гръцките.
Обезмисля се с керемиди ....

Май ще мина на Ондувила :razz:

Тема "Покрив - ОСБ или кофражни платна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: