Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bridge - специалист
Чували ли сте за новите стъкла "4 сезона", които ги водят по-добри и от К стъклото? Въпроса ми е, струва ли си да се купува такова или да се заложи на обикновеното бяло стъкло? Проблема е, че няма как да съм сигурен, че ще ми монтират 4 сезона стъкло, а не обикновено, само че двойно по-скъпо? Като не разбира човек от тези неща е трудно. Някакво мнение или съвет по въпроса? :idea:
maxuel82 - специалист
и аз съм изправен пред подобна дилема :| понеже не вярвам ходихме с един пич дето за сега съм се спрял да ми прави дограмата на един обект с уж такова стъкло по обед когато температурата сигаше 40 градуса а стълопакета е почти цял ден огряван от слънцето :arrow: та от външната страна стъклото беше много горещо почти не можеш да си задържиш ръката на него а отвътре беше доста по-хладно-почти с температурата на стаята !(в стаята няма климатик) после отидохме на друг прозорец на който е с обикновен стъклопакет бяло-бяло стъкло и стъклото от вътрешния край беше доста по-топло от стъклопакета с взезонното стъкло!! Все още немога да повярвам нека дограмаджийте да кажат има ли такова стъкло или е измама за повечко пари :-D :-D :-D
Myth - напреднал
Има води се високоенергийно стъкло, зимата е по-малко ефективно от К стъклото, но пък по-ефективно от бялото , но за лятото е супер. Принципа е отблъсква на вън, отблъсква и на вътре или на никъде нищо не пуска, К стъклото пуска от вън на вътре, но нищо не излиза. Според мен е подходящо само за северни изложения, иначе парник.
rojko - специалист
О даа -четери сезона...Поредната глупост
tarlyo - специалист
Те минали 8 сезона от последното мнение , ама нейсе... :-D
И не е глупост, върши добра работа.
bulhomes2 - майстор
Днес правих едно еспериментче. В недостроената ми вила дограмата е с троен стъклопакет, като едното стъкло е 4 сезона, едно бяло и едно Ка. На стената имаше облегнати рола стари външни щори, напечени от слънцето. Ха, викам си, я да видя пък хептен ли нищо не пуска тоя пакет? Очаквах да няма разлика в температурите на повърхностите на напечените и местата в сянка. Обаче имаше. Вярно, едва доловима при днешните жеги навън, но все пак имаше.
fox_vt - майстор
Ако казвате на високоенергийното стъкло четири сезона да наистина има нещо вярно.Със троен стъклопакет съм вътрешно К средно бяло и външно високоенегийно и лятото определено не е толкос топло колкото преди.
rojko - специалист
Друго си е високоенергийно стъкло в Европа а пък съвсем друго е в България .МЕНТЕТА КОЛКОТО СИ ИСКАШ.
Последна промяна от rojko на нед юни 24, 2012 8:09 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Да. Често на високоенергийното му викат "4 сезона", а на нискоемисийното - "Ка".
hladnia - специалист
bulhomes2 написа:
Да. Често на високоенергийното му викат "4 сезона", а на нискоемисийното - "Ка".
За по-добър комфорт, Сен-Гобен Глас създаде специално стъкло „Четири сезона” (Planitherm 4S), което има комбинирани топлоизолационни и слънцезащитни функции. В зависимост от дебелината на стъклото, соларният фактор на това стъкло е 42-43%, а коеф. на топлопреминаване - 1,1 W/m²K. Това стъкло се монтира като външно, с покритието на позиция 2, с цел да се избегне прегряване на помещенията през лятото.

За жилищното строителство е напълно достатъчно използването на едно стъкло четири сезона и едно обикновено стъкло. Влагането едновременно на нискоемисийно и всесезонно стъкло в двоен стъклопакет е безсмислено. Комбинацията от тези две стъкла е препоръчителна и дори задължителна при троен стъклопакет, като за нашия климат удачният вариант е: стъкло четири сезона – обикновено – нискоемисийно, в тази последователност отвън навътре. В този случай соларният фактор пада под 42%, а коеф. на топлопреминаване достига 0,6 - 0,7 W/m²K.
http://www.dogrami.bg/php/statiq.html?id=256

Тема "Стъкло 4 сезона" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: