Ел. инструментите. Консумативи.
mania - напреднал
Здравейте,
След много четене, гледане и сравняване на инверторни електрожени се обърках вече. Търся машинка, която е: с цена до около 800 лв, която ми идва даже малко в повечко; Ремонтопригодна; и има добро ПВ. но така като. Спрял съм се на следното:
- Arc 200 на Аргомаркет - привлича ме цена, параметри, отзиви и ремонтопригодност. Минуса е липсата на стабилизация на дъгата, но да кажем че с базични електроди може и да не се заварява.
- Стандарт 170А , евентуално стандарт 200А на Вики-Б - цената е по-висока, казват качеството и то, но пък се опитватвали да копират от АИГ-Заваряване. В допълнение, на сайта на Аргомаркет има модели, които не са включени на сайта на производителя. Въобще, информацията, която дават българските производители е доста оскъдна от моята гледна точка.
- Del MMA 200 на АИГ-Заваряване - добри отзиви за главния им конструктор и толкова. Същата работа като Вики, слабо описание на продукта.
Виждам, че има и още някой друг български производител, но не намирам нищо като цена.

А как ще се употребяват още не съм наясно. В началото ще се натоварва машинката, след това ще видим как ще развият нещата, но все пак искам да си имам такава машинка.

Ще се радвам на предложения, отзиви и каквото е полезно още.

Само да спомена, че имам някакви начални познания в електрониката, така че ако трябва да гледам платките няма нищо да разбера. Също така в момента съм все още начален хоби домашен заварчик.

Благодаря :)
torbalan - Дървен философ
Хм за 800 лева ще купиш прекрасна машина...

Аз преди година-две така като теб се чудих какво да купя и послушах Драгозов... Сега съм собственик на едно Gysmi и няма по-щастлив аматьор заварчик от мен :)

Машинката е прекрасна. Давал съм я човек професионалист, много доволен остана :)

Това e моята играчка, а Драгозов е много точен търговец.

А, купи си и хубава маска... Нямам предвид тези дето автоматично се затъмняват (ако бюджета ти го позволява това е най-готиното решение), но не се хвърляй на маска за 5 лева от кварталната железария...
dragozow - майстор
Аз те каня да пробваш първите два. Друг е въпроса че за 800 лв можеш да скочиш малко по-високо от Arc 200, например Tig 200. За първите два мога да ти кажа защо да избереш Arc 200, истински 200А, с 4 мм електрод не можеш да го прегрееш, хубав захранващ кабел, 5 метра ръкохватка, 5 метра маса, маска, чукче и електроди. Все неща, които при другия липсват. За третия не мога да кажа, познавам хората от АИГ заваряване, те са сервиза на моите машини и съм доволен. Сервиза и при трите изброени от теб машини няма да е повече от 3-4 дни, тоест получаваш и съпорт в бъдеще.
mania - напреднал
Благодаря за поканата, dragozow, но София ми идва малко далеч. Но все пак, да разбирам ли че Arc 200 е в наличност? А що се отнася за TIG, мисля че няма да го упражнявам.

torbalan, какво имаш под "хубава маска"? Къде ги има тия? Пък и за соларна размишлявам, ама ще видим.
torbalan - Дървен философ
Под "хубава" имам предвид такава, дето може да ти се регулира добре на главата..
Да стои удобно и т.н.
dragozow - майстор
mania написа:
Благодаря за поканата, dragozow, но София ми идва малко далеч. Но все пак, да разбирам ли че Arc 200 е в наличност? А що се отнася за TIG, мисля че няма да го упражнявам.

torbalan, какво имаш под "хубава маска"? Къде ги има тия? Пък и за соларна размишлявам, ама ще видим.
Да, наличен е. Другата сряда чакам и една голяма доставка от Китай. Ако пробваш TIG ще видиш какви красиви и чисти заварки стават, от друга страна ако машината ти трябва да си правиш асмата TIG не ти трябва.
mania - напреднал
Трябва ми да топи рутилови електроди и то не само за асмата.
stivemaster - майстор
Абе как ще купиш инверторен модел и ще го ползваш с рутилови електроди бе колега ?Като нов модел БМВ да го караш с 91А бензин.Не че не можеш ама е тъпооооооооо разбери.
И със Джисмита внимавай че такава летва ще отразиш че .....................
LazarGanev - "Велик майстор"
stivemaster написа:
Абе как ще купиш инверторен модел и ще го ползваш с рутилови електроди бе колега ?Като нов модел БМВ да го караш с 91А бензин.Не че не можеш ама е тъпооооооооо разбери.
Ехе хе хе, това вече е изхвърляне, сравнението е неуместно. Всеки електрод си има място и предназначение. Например при отговорни заварки се прави първи слой от рутилови и втори слой от базични електроди. Базичните не са панацея и особено неопитен заварчик трудно работи с тях
iivanov - майстор
Свако ми/чува му главата/наскоро си взема ESAB Arc 151.И сега се нерви,че няма достатъчно работа да го натовари.

Тема "Съвет за инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: