• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 62
Всички въпроси за вилата.
Caxo - специалист
Според мен моя начин е по-добър... Първо при теб имаш повтаряне на вертикалната фуга, което напълно обезсмисля и иначе ненужния 3ти ред (предполагам не гониш някаква красота на тухлената превръзка, каквато има при кръстатата, готическата и някой други :weedman: ) Второ... по принцип не се зида с 1/4 тухла. Това тебе колко те топли е друг въпрос де :-D Отвора при мен е 270/ 210 неизмазан. Тухлата с диагонала е 3/4. Фугите са по стандарт "Стара Планина" т.е.10мм :mg:

Прикачен файл

komin.png
stiv1961 - майстор
Caxo написа:
Според мен моя начин е по-добър... Първо при теб имаш повтаряне на вертикалната фуга, което напълно обезсмисля и иначе ненужния 3ти ред (предполагам не гониш някаква красота на тухлената превръзка, каквато има при кръстатата, готическата и някой други :weedman: ) Второ... по принцип не се зида с 1/4 тухла. Това тебе колко те топли е друг въпрос де :-D Отвора при мен е 270/ 210 неизмазан. Тухлата с диагонала е 3/4. Фугите са по стандарт "Стара Планина" т.е.10мм :mg:
Ще ти се доверя, макар, че очаквам още включвания :)
Между другото може барбекюто да не е готово още, но шиша за чевермето е готов. През уикенда ще направя и рамката и може да го пробвам макар без комин :-D

Прикачен файл

260620121784.jpg

Прикачен файл

260620121785.jpg

Прикачен файл

260620121786.jpg
ZEDYCUS - майстор
:-D :partyman: Ейй ама си бързак, екстра е станал пръта. Като гледам скоро ще запалиш и фурната. Поздрави.
stiv1961 - майстор
ZEDYCUS написа:
:-D :partyman: Ейй ама си бързак, екстра е станал пръта. Като гледам скоро ще запалиш и фурната. Поздрави.
С твоя подарък направо ме ангажира да избързам. Не че нямах и друг вариант/ моторче от чистачки и зъбни предавки с верига от велосипед/, но след като ми изпрати моторчето нещата съвсем се улесниха :supz:
ZEDYCUS - майстор
При теб поне ще върши работа по предназначение. Съдя по темата с валандара :-D. при мен само щеше да прашалясва. :partyman:
stiv1961 - майстор
Освен Сахо няма ли още някой, който да се изкаже за изграждането на комина :? От вчера насам 100 прегледа на темата и само една похвала от ZEDYCUS :) Хайде престрашете се, предлагайте, критикувайте, показвайте на време грешките да няма после ,,развалям и почвам наново" :-D
VLADO66 - майстор
За да не разваляш и почваш отново си нареди различни варианти на сухо.
dadko - майстор
Еми- той Сахо ти даде най- удачния вариант.
Ето една картинка със съвсем малка промяна, с оглед да се получи по- добро разположение на вертикалните фуги. Както беше написано- съвпадането на вертикалните фуги е нежелателно. Фактически- третия ред, начертан със зелен контур е излишен.

Прикачен файл

_komin_.jpg
_komin_.jpg (34.47 KиБ) Видяна 4596 пъти
stiv1961 - майстор
Яснооо, така ще се прави. Ще има доста фира ама няма как :?
Caxo - специалист
Има един вариант да не остава фира, ама става "кърпена работа".... Чупиш една цяла на 2 половинки и на един ред вместо цяла и 3/4 , слагаш половин, 1/4 и цяла. Тогава обаче само за този ред общо двете фуги трябва да са ти 10мм, за да не ти избяга като цяло дължината. Хубаво е и р-ра да е по-здрав, че тая 1/4 я смятай само като пълнител и нищо повече. Оттук нататък ти решаваш как да постъпиш.

П.П. stiv1961, в даскало имах 6-ца специално на тухлените превръзки (и не само де :-D ), не очаквай някой да ти даде по-добро решение от моето :lol: :weedman:
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: