Тя се нагрява чрез радиационно излъчване ,а сградите отдават на база кондукция и конвекция - май заплетох термините ама стана ясно за какво иде реч 

colyo написа: Според мен бъдещето не е в изолацията, а в оползотворяването на топлината, опитваща се да избяга.Затова има още един показател при строителните материали,специално тухлите и това е топлинния капацитет.Джаул за килограм е мярката и аз затова съм си избрал най-високата стойност за тухли и това е дървобетона.Хем с по-ниска плътност от дървото,хем с по-високо температурно съпротивление,не гори,диша и т.н.Най-важното е и,че може да се прави по метода направи сам.
Tsilkov написа:Именно - то е само някакъв груб ориентир.За пример служи също и ватата - от 30 до 2000кг/куб.м. имат една и съща ламбда ,а при по-лека даже леко се влошава.Примери такива още бол.Колега, да чукнем едно басче за черното?
Фло написа:Затова има още един показател при строителните материали,специално тухлите и това е топлинния капацитет.Джаул за килограм е мярката и аз затова съм си избрал най-високата стойност за тухли и това е дървобетона.Колега, да чукнем едно басче за черното и с теб?
8180 написа:Пичове,Когато ти се случи да направиш поне една тухла някой ден,тогава може и да си поговоря с тебе за тухли и басчета.
Фло написа:Затова има още един показател при строителните материали,специално тухлите и това е топлинния капацитет.Джаул за килограм е мярката и аз затова съм си избрал най-високата стойност за тухли и това е дървобетона.Колега, да чукнем едно басче за черното и с теб?![]()
Не си ми ясен като как го мислиш този параметър. Някъде беше дал данни за твоите блокчета при 500kg. Обърни си параметъра в обем на реален зид и ще видиш, че обикновената четворка (да не говорим за единички и бетон) е по-добра по този показател, каквото и да значи това.
8180 написа: Колега, да чукнем едно басче за черното?Моя грешка 200 кг/кубик ,а не 2000.Твърдението ми можеш да го видиш на всеки сайт за вати - ламбдите си плават 0,036;0,038;0,040 съвсем свободно и произволно из килограмите.При падане някъде(не съм водил статистика) под 30 кг/куб ламбдата пада на 0,045.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: