• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaspar4o82 - специалист
Здравейте извинявам се ако моя казус го има като тема и отварям нова но не откривам нищо.
Та искам да си направя охлаждане във къщата имам вътрешни тела от климатици 9-ки работещи с дистанционните.Искам да свържа паралелно 3 в система с циркулационна помпа с топлообменик направен от 50 метра медна тръба 15х0,87.Топлообменика ще е на серпентина и потопен на дъното на герана.Герана е 9 метра дълбок с целогодишна температура 12 градуса 2 години подред я меря постоянно.целия тръбен път от дъното на герана до последното климати4но тяло ще е 100 метра.Вси4ко това ще е в затворена система.Каква помпа ми трябва как трябва да се свържат телата за да има еднакво студена вода на вси4ки тела и на последно място ще бъде ли ефективно вси4кия хвърлен труд и средства.Къщата е санирана с дограма и Ка- стъкло в най горещите дни най мнг е ставало 26 градуса което е мнг за нормално обитаване.
Нека всеки който каквото мнение има да пише дори и критики и песимисти4ни и реалисти4ни мнения да има.
Благодаря на вси4ки за отделеното внимание
Чаро - Акълия
Засенчи К стъклото отвън!
Махни серпентината/топлообменника и вкарай вода директно в телата и не я връщай в бунара. Малко съм скептичен за вътрешните тела, други колеги са опитвали-те да споделят.
kaspar4o82 - специалист
Чаро написа:
Засенчи К стъклото отвън!
Махни серпентината/топлообменника и вкарай вода директно в телата и не я връщай в бунара. Малко съм скептичен за вътрешните тела, други колеги са опитвали-те да споделят.
Нямам възможност на това да не връщам водата обратно за денонощие в герана влизат около 200 литра вода от тях ползвам и аз баня кухня двор
Чаро - Акълия
Не разбрах- бунара има дебит от около 200л за 24ч? :?
Ако е така, изобщо не си давай парите за експерименти! Няма да стане това дето си замислил!
Сори, но е така.
:)
kaspar4o82 - специалист
Чаро написа:
Не разбрах- бунара има дебит от около 200л за 24ч? :?
Ако е така, изобщо не си давай парите за експерименти! Няма да стане това дето си замислил!
Сори, но е така.
:)
Нещо не ме разбра.Това е кладенец в който има 8-9 кубика вода и за 24 часа притока му към него от подпо4венните води е около 200 литра т.е аз тези 200 литра ги изчерпвам а останалата вода искам да я използвам за охладител на флуида поради това че има ниска естественна температура
bulhomes2 - майстор
Хм. Много странно с това Ка стъкло. Обикновено с него лятото се мре от жега, защото пропуска UV лъчите и не ги пуска обратно навън. Да не си с 4 сезона или да са ти го обърнали?
stelaartoa - специалист
Спокойно можеш да си направиш системката точно както си я замислил. Много хора така се охлаждат. Не знам защо всички ( вкл и Чаро ) възприемат кладенеца като някакъв огромен термос,без никакъв топлообмен към почвата наоколо. А то ИЗОБЩО НЕ Е ТАКА ! Контактната площ на такъв дълбок кладенец е предостатъчна,за да поеме топлината от 3 деветки и да я отдаде в земята наоколо. Защо не се помисли как всъщност работят земносвързаните ТП с вертикалните сондажи и серпентините в тях !

П.П - тея 50 м Ф16 са прекалено за 3 деветки. Контактната площ е достатъчна не за 3,а за 13 деветки сигурно....
kaspar4o82 - специалист
ок до тук добре ами каква да е помпата напомням че ще е затворена система
joro39 - специалист
трябва да стане с помпа за парно.
kaspar4o82 - специалист
то с такава ще е ама какъв модел 25/4 ще стане ли
  • 1
  • 2

Тема "Охлаждане със вътрешнитела от климатици и геранска вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: