• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
elby75 - специалист
Ами налага се .защото имаме баба,която живее 4-5 месеца зимата при нас за сега е в така,наречения хол,заедно с щерката,но мислим да направим детска стая и вече е задължително :?
кака Лара - специалист
elby75 написа:
Ами налага се .защото имаме баба,която живее 4-5 месеца зимата при нас за сега е в така,наречения хол,заедно с щерката,но мислим да направим детска стая и вече е задължително :?
Хм, значи ще правя ново кафе и ще мислим пак
Emerald - модератор
elby75 написа:
Разгледах подробно схемата,единствено ме притеснява това ,че печката незнам дали може да е на това място,тъй като няма как да се сложи от тази страна абсорбатора,гърба на тази стена е входа .
Възможно ли е да се сложи от другата страна перпендикулярно на мивката.
Искам да попитам и за плота,започва от печката и обикаля изцяло цялата стая.
Така наречената "холна " част е плот като в кухненската и отдолу шкафчета или друго имаш в предвид
Гърба на страничната част на балкона е входа, така ли? В горната част на тази странична стеничка може да минава абсорбаторната тръба и да излиза навън през лицевата част на балкона. Принципно по горната част на стената тръбата може да се прекара и към отдушника, който предполагам е някъде откъм тоалетната, нали? Но е по-дълго разстоянието. Ако това е проблема за печката, това не е проблем. Напълно технически изпълнимо е. Отдушникът визуално отива нагоре, а там влиза в малка обшивка от гипсокартон точно под тавана, през която минава гофрираната тръба излизайки към изхода. Ако не можеш да си го представиш ще ти го нарисувам.

Да, плота започва от печката и обикаля цялата стая, свързвайки двете функционални части в единство. Само в дневната част шкафовете отдолу са по-плитки. Тези шкафове можеш да използваш като допълнително място за кухненски или за трапезарни принадлежности, или книги, дискове...или каквото там би ви било нужно за дневната зона. Абе да има шкафове, пък една жена ще намери с какво да ги напълни. :lol: Тази част от шкафовете може да бъде с малко по-различен дизайн при желание. Може би нещо като витринен тип....или решетъчен...Ако решиш да поръчваш кухня по този модел, фирмата към която се обърнеш ще ти направи по-подробен проект с най-различни детайли, механизми и т.н. в зависимост от това какво са в състояние те самите да предложат. Там вече ще се ориентираш и за това какъв да бъде дизайна на шкафа в тази част. Отгоре ти оставям на разположение за твое творчество- дали ще си сложиш рафтове за аксесуари, книги и прочее, или ще оставиш стената празна за окачване на картини или друга декорация...сама ще си решиш.
elby75 - специалист
Ок,щом технически е възможно,значи нямам никакъв проблем,да отдушник има и в момента абсорбатора ми е в ъгъла където е кухненския ъгъл в твоя проект.Ще изпратя схемата на един приятел който се занимава с гипсокартон и да пристига.
Като се знам каква съм до пролетта не мога да чакам. :-D
Emerald - модератор
elby75 написа:
Ок,щом технически е възможно,значи нямам никакъв проблем,да отдушник има и в момента абсорбатора ми е в ъгъла където е кухненския ъгъл в твоя проект.Ще изпратя схемата на един приятел който се занимава с гипсокартон и да пристига.
Като се знам каква съм до пролетта не мога да чакам. :-D
Можеш ли да снимаш какво представлява терасата в момента? Че там в ъгъла имаш някаква засечка от 10 см...това какво е? Дай да видя прозорците в момента. Не е слагана дограма още, нали? :?
elby75 - специалист
Предполагам,че това имаш в предвид,имаме дограма,а това са ми щорите в момента :-D

Прикачен файл

S4030250.JPG
S4030250.JPG (121.68 KиБ) Видяна 6855 пъти
elby75 - специалист
още снимки

Прикачен файл

S4030248.JPG
S4030248.JPG (121.53 KиБ) Видяна 6854 пъти
elby75 - специалист
още

Прикачен файл

S4030249.JPG