Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
krys - помощник
Здравейте,
моля ми препоръчате инверторен климатик 12-ка.
Бюджета ми е около 1000 лв. с монтажа.
За сега съм се спрял на Panasonic CS-UE12JKE - цената която ми предлагат от сервиза е 980 лв с монтаж.
Това което ме притеснява в характеристиките е, че му дават работа при ототпление -5~24 С.

Ако някой има опит с този модел или друг подобен на тази цена нека сподели,
ще съм му благодарен.
galin56 - специалист
Ами офертата не е лоша, характеристиките които ги пишат на хартия са много добри и с безплатния монтаж и 5г. гаранция на компресора офертата изглежда примамлива. Имай предвид, че ако разчиташ на него да те топли зимата наистина е по-добре да издържа до -15, защото от коледа до края на февруари темперетурите са все под -5. Някой климатици имат и допълнително нагревател на компресора ако температурите паднат под -20 и той им пречи да замръзнат. И още нещо, ако не си ползвал кредита енергийна ефективност от РайфайзенБанк- ползвай го 20% приспадане от цената. Но за едно жилище можеш да го използваш само веднъж и е по-добре да си купиш за всички стаи климатиците на веднъж. Зимата един колега си купи 4 на веднъж, а друг колега 2.
Тани - модератор
С две думи не даваш сумата на магазина , а на банката , която взима 20% за услугата :wink:
galin56 - специалист
Тани написа:
С две думи не даваш сумата на магазина , а на банката , която взима 20% за услугата :wink:
Не знам дали говориш за кредита енергийна ефективност, но ако говориш за него това което си написал въобще не е вярно. Значи процедурата е следната: отиваш до магазина и там искаш оферта от продавача, като в офертата задължително трябва да има технически характеристики на климатика и най-важното СОР-а да е над 3,5(мисля). След това с тая оферта отиваш в Райфазена и пускаш молба за кредит. Одобряват те и ти пускат парите(то за това е и кредит). След това ти до няколко дни трябва да занесеш фактурата от покупката. И след това почваш всеки месец да си внасяш вноската - в зависимост за колко месеца си го писал. Само, че ако са ти дали 1000лв. трябва да внесеш 800лв. 200лв(20% са ти опростили). Какво печели банката - 2% от кредита отива за нея(тоест на практика ти опрощават 18%, не 20%) и еднократна такса за обработка на молбата - мисля че е 20 лв. А останалите пари си ги взима от фонда. Ти какво печелиш. Климатик на цена от 980лв. ти излиза около 800лв срещу няколко часа разправия с банката. Според мен си заслужава "разправията". Колегата си купи 4 климатика за 5 бона, а върна 4 бона, 1000лв. спести за 2-3 часа разправия с Райфайзена. Е ако не те бъркат парите едва ли ще ти се занимава за 18% отстъпка.
vaioo - специалист
Нещо пак не сте разбрали за кредита,а и най- изгоден е в СИБАНК.

https://www.cibank.bg/bg/leftmenu/tl/60

Та кредита се отпуска на хора назначени на трудов договор, има два варианта.
1- с превод на работна заплата минимална лихва на сумата 10%
2-с поръчител минимална лихва на сумата 11%

Та ако искате 1000лв, банката слага за вариант 1 10%лихва(100лв) такса кандидатстване 25 лв и такса усвояване2,5% на кредита(25лв), което сумирано дава 150лв.
Отстъпката на от 20% се е стопила на 5% в тоя случай - на 1000лв. е 200лв и като извадим лихвите и таксите от банката ни остава 50 кинта и да си изплащаме кредита във времето :drinkers:

А за климатика ако ме питаш, за тия пари си вземи daikin ftxn35, поне ще си сигурен, че няма да останеш на студено.
galin56 - специалист
vaioo написа:
Нещо пак не сте разбрали за кредита,а и най- изгоден е в СИБАНК.

https://www.cibank.bg/bg/leftmenu/tl/60

Та кредита се отпуска на хора назначени на трудов договор, има два варианта.
1- с превод на работна заплата минимална лихва на сумата 10%
2-с поръчител минимална лихва на сумата 11%

Та ако искате 1000лв, банката слага за вариант 1 10%лихва(100лв) такса кандидатстване 25 лв и такса усвояване2,5% на кредита(25лв), което сумирано дава 150лв.
Отстъпката на от 20% се е стопила на 5% в тоя случай - на 1000лв. е 200лв и като извадим лихвите и таксите от банката ни остава 50 кинта и да си изплащаме кредита във времето :drinkers:

А за климатика ако ме питаш, за тия пари си вземи daikin ftxn35, поне ще си сигурен, че няма да останеш на студено.
Абе като им гледам условията на сайта наистина така излиза, но зимата станах на един колега поръчител. Купи си 2 климатика Фуджитсу за около 2400. Парите си ги имаше - писа минималния срок и ги изплати максимално бързо, ходи да пита дали може да ги внесе на куп още първия месец, но не си спомням какво ми каза че са му отговорили. Та той ми каза че като е теглил чертата е излезнал около 400лв. на далавера което си е 17-18%. Не знам не съм ходил неотлъчно до него, но си мисля че няма смисъл да ме е излъгал.
kabel96 - специалист
Я кажете тия цени добри ли са. http://dox.bg/files/dw?a=e308586f6e Климатиците реално са дайкин завода е техен и ако влезете на страницата отдалу си пише.Имат 3 години гаранция.
stelaartoa - специалист
Дайкин от години не правят конвенционалки. И нямат никакво производство на подобни дървета за по 500 лв...!
kabel96 - специалист
:lol: :lol: :lol: :prayer: :? Еееее нищо не отбирам от климатици ама още по не обичам дървените философи.Ако си беше направил труда да разгледаш фирмата сега нямаше да се налага да пиша тоя пост.Чети какво пише отдолу на страниците на каталога. http://issuu.com/airfel-klima/docs/airf ... ipBtn=true .Слагам също така каквото кажеш бас отваряме един ОРИГИНАЛЕН и един от тези и ако има и ЕДНА РАЗЛИКА даже в цвета на жиците ти изпълнявам три желания.
stelaartoa - специалист
Пич...Не си пожелавай нещо,което може и да се сбъдне ! Не знаеш колко Дайкина съм нашляпал досега ,не знаеш и колко се различават тея турски "климатици" от оригинален Дайкин. Я поогледай първо данните и ги сравни с някоя серия на Дайкин...

Тема "Препоръчайте ми инверторен климатик 12-ка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: