Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
themask - специалист
mindless написа:
Аз имам едно питане themask, какво мислиш да правиш с изпомпаната вода? В канала ли ще я пускаш?
Питам, защото аз парвих ВЕС и имам обнадеждаващи резултати за наличието на вода и нейния дебит, но 3ма различни хидрогеолози ми казаха, че тая вода не мога да я връщам обратно в друг сондаж. Геологията около София не била подходяща за инжекционен сондаж, освен по поречието на Искър, нямало да може да попива с необходимата скорост.
Попаднах и на една схема на български инсталатор на термопомпи, където за попиване са използвали цели 3 сондажа, поради същата причина, но така няма никакъв икономически смисъл.
Mindless, не съм си и помислял да правя друг сондаж, за да връщам водата обратно... При 40+ метра глина водата няма да попие никога. Най-вероятно ще изтича в канала.
mindless - специалист
Не ми е работа да ти се бъркам, но ако по някаква причина те надушат от Софийска вода или някой съсед реши да сподели с тях, могат да ти сложат водомер на сондажа и да им плащаш за канал на кубик, което отново става тотално икономически необосновано. Казвам това, само защото бях пред същата дилема и накрая се отказах от намеренията си да правя сондаж.
themask - специалист
Е, добри съседи винаги ще се намерят :) А иначе ако почнем с ако-тата, ще излезе, че е най-добре да не ползваме никакво отопление... Идеална система за отопление няма. Газ - скъпо, ток - скъпо, пелети - скъпо или некачествено, твърдо гориво - мръсно и т.н.

Тема "Диаметър на сондаж за термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: