• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 41
Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Всички басейни е хубаво да се зазимяват пълни,като в зоната на заледяване се поставят буфери(стари гуми.бидони и др,),които да поемат разширението на леда.
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Всички басейни е хубаво да се зазимяват пълни,като в зоната на заледяване се поставят буфери(стари гуми.бидони и др,),които да поемат разширението на леда.
:? И аз така съм чувал, за това го оставям пълен и вътре пускам десетина десет- литрови туби от мин. вода, пълни на 1/3 да си плуват по повърхността. И така вече две зими :)
ArturDent - Почти Безобиден
Може и ракия да пълниш в тубите, хем готова охладена, хем няма да замръзва.
:partyman:
stiv1961 - майстор
Трябва да ги пълня сам без да ме види някой, че току виж напролет останал само въздуха вътре :-D
VLADO66 - майстор
Да бе ще оставя примерно 20л. светена вода без надзор и после-безсъние,депресия с параноидна дисфункция,лекарства,разклатено здраве :-D
bulhomes2 - майстор
Нали обясних защо се оставят пълни и защо на Стив може и да се изпразва. Даже според мен е по-добре да се изпразва, за да не натиска леда стените навън. Наистина точно за това се слагат бутилките, но пак ще има излишно усилие към тях.

Стив и друга грешка виждам, че правиш. Тубите трябва да ги пълниш не с вода, а с малко пясък - да са наполвина потопени. Целта на тубата е да поеме линейното разширение на леда. Ако е с вода - замръзва и водата в тубата и к'во ще поеме? Даже се чудя след тази сериозна зима как не ти е направило бели.
kabel96 - специалист
Времето за работа на филтърната група е за 24 часа трябва 3 пъти да превърти водата.
stiv1961 - майстор
kabel96 написа:
Времето за работа на филтърната група е за 24 часа трябва 3 пъти да превърти водата.
Ба си, при дебит около 30 л/ мин. помпата трябва да работи 16- 17 часа в денонощието за да я превърти три пъти :?
bulhomes2 написа:
Нали обясних защо се оставят пълни и защо на Стив може и да се изпразва. Даже според мен е по-добре да се изпразва, за да не натиска леда стените навън. Наистина точно за това се слагат бутилките, но пак ще има излишно усилие към тях.
bulhomes2, ша та послушам- тази есен ще го изпразня и ще го покрия само :partyman:
hidrazin - майстор
Ако басейна е вкопан в земята НИКОГА не се оставя за дълго без вода. Зимата също.
Изпразва се само около 1/4 или 1/3 от него и се слагат въпросните буфери (дали готови или бутилки няма значение).
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Ако басейна е вкопан в земята НИКОГА не се оставя за дълго без вода. Зимата също.
Изпразва се само около 1/4 или 1/3 от него и се слагат въпросните буфери (дали готови или бутилки няма значение).
В случая става въпрос за басейн над земята, мнение за него?
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: