Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sensi - специалист
Е то Украйна е още по далеч от Румъния, много ще излезне транспорта. На търговците им излиза на сметка, защото явно купуват голямо количество, което ние с дружни усилия едвали да постигнем. Иначе намерих телефона на представителя за България от тези румъно-австрийските производители. Не съм се обаждал, но ако някой има желание +40258806248 - Нику Рошу, незнам на какъв език контактува. Но когато се рових за транспорт писах на една румънска фирма за транспорт и от там ми се обадиха и говориха с мен на български език, което много ме учуди.
digitalpr - специалист
sensi написа:
Само един отговори и ми предлага пелети на цена 150 Евро за тон, пакетирани по 15 кг, но иска мин. количество 100 т(4 тира). Искат да се сключи договор и тн.
Разбрах, на практика неосъществимо. 100 тона са количество за поне 15-20 човека :)
sensi - специалист
digitalpr написа:
Някой пробвал ли е Самоковски пелети, да каже как са?
Аз съм ги пробвал самоковските пелети, много са хубави. Нямат никаква прах и не оставят шлака. Те се изцяло от иглолистна дървесина. Преди месец ми обявиха цена от 300 лв/ франко цеха, но и те искаха поне един тир да купиш.
valqk - специалист
sensi написа:
digitalpr написа:
Някой пробвал ли е Самоковски пелети, да каже как са?
Аз съм ги пробвал самоковските пелети, много са хубави. Нямат никаква прах и не оставят шлака. Те се изцяло от иглолистна дървесина. Преди месец ми обявиха цена от 300 лв/ франко цеха, но и те искаха поне един тир да купиш.
Колко събира един тир всъщност? 25 тона? Ако са толкова и сме 5ма това са 5тона на всеки.... което не е неосъществимо.
digitalpr - специалист
sensi написа:
След тоталното ми пручване дилемата пред мен е Самоковски 100% иглолистни или Скравена 100% широколистни.
И двете са 340лв/тон + доставка. Твърдят, че Самоковските са тези, които се продават в Топливо.
valqk - специалист
digitalpr написа:
След тоталното ми пручване дилемата пред мен е Самоковски 100% иглолистни или Скравена 100% широколистни.
И двете са 340лв/тон + доставка. Твърдят, че Самоковските са тези, които се продават в Топливо.
Аз ползвах скравенски (ако са от тези белите, дето са в чували изписани с 'еко пеллетс' и т.н.). Там май има някаква игра с килата. Купих си кантарче и ще премеря 3те дето си оставих. Много добри бяха! Откъде казваш мога да си взема? п.п. пита ли за отстъпки за скравенските (ама да са от белите) - ако дават, аз ще взема 4т. и може да се комбинираме.
И още нещо - въпроса е да ги продадат на тон, не на чувалче, че ако е така както си говорихме и са същите от чувалче има 1-2кг по-малко.

п.п. за другите - не съм ги виждал... но май иглолистната дървесина е по-евтина и по-малко калорична.
digitalpr - специалист
Ами виж сега... Скравенските реално няма от къде да се купят тук. Доколкото разбирам от разговора ми с тях, те изнасят всичко за Италия. Имат склад на околовръстното след шела на Бояна, но не го зареждат и стои затворен, поради горната причина. Няма как да знаем дали са бели, тъмни и т.н. Е... може да се отиде до там принципно и да се видят.
Отстъпка твърдо няма, а от 1ви Юли стават 350лв. Това с теглото притеснително, мерни моля те едно чувалче ако можеш довечера и пиши в темата :)
sensi - специалист
valqk написа:

п.п. за другите - не съм ги виждал... но май иглолистната дървесина е по-евтина и по-малко калорична.
Ами не е точно така, иглолистната дървесина е най-калорична. А от самоковските пелети имаше на разклона за Лозен.
digitalpr - специалист
А между другото, има ли някакъв проблем да се съхраняват пелетите дълго време? Поемат ли много влага и развалят ли се?
valqk - специалист
digitalpr написа:
А между другото, има ли някакъв проблем да се съхраняват пелетите дълго време? Поемат ли много влага и развалят ли се?
Някъде гледах нещо от сорта 2-3 години период на съхранение, когато не е влажно помещението. От лично наблюдение за 3-4ни на много влажно пелета се разпада. На нормално влажно помещение (край котела, които падат и си седят там за 2-3месеца се разпаднаха).
Имам едни от зимата и изглеждат ОК.
Тези в бункера от няколко месеца седят и май са ОК.

и малко любопитки:

http://www.ecoconcept.bg/page.php?n=63892&SiteID=654 - хитринки за съхранение :)
http://renewables-bulgaria.com/statiade ... spx?id=647 - любопитка :) - чакаме ги да ги видим, дали ще са като слънчогледовите :проба:
http://ekopeleti.bg/ceni някой тези пробвал ли ги е? Имам едни 200кг гадни слънчогледови дето не мога да ги изгоря заради шлаката... ще смесвам, ама ми е интересно дали все пак е възможно да се направят слънчогледови дето ГП20 може да ги яде без да се дави... :)

Тема "Зима идва - откъде да купим качествени пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: