Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
"""Та какво ще да е това устройство, което да ми дава контакт за определено време на ден, но само когато е включено друго устройство."""
Според мен говориш за възможно най-евтиния китайски механичен часовник без батерия :lol: Имам такъв на бойлера.Като му спре тока и той спира , като дойде тока си продължава от там където е стигнал :lol: .Захранваш го от помпата и му настройваш 6 работни часа
LazarGanev - "Велик майстор"
evil написа:
Според мен говориш за възможно най-евтиния китайски механичен часовник без батерия :lol: Имам такъв на бойлера.Като му спре тока и той спира , като дойде тока си продължава от там където е стигнал :lol: .Захранваш го от помпата и му настройваш 6 работни часа
Хе хе хе, това е хитро :lol:
8180 - майстор
И според мен (доколкото разбирам заданието), предложението на evil е добро с ЕДНО НО.
Ако въпросните 6 часа на лампата са приоритет, ще трябва още нещо за да се достигнат в облачен ден.
Не им разбирам на тези пречиствания, ама сигурно усложнението може да се спести - в сезона сигурно ще е достатъчно, а в преходните сезони - колкото-толкова. Тогава и замърсяването вероятно е по-слабо.
Ако не е така, или басейнът се ползва целогодишно може да се мисли на тема фотореле, което да даде приоритет на таймера, ако има ненаработени часове. И нещата май ще отидат на отделен кръг филтриране с др. помпа (hidrazin).
evil - специалист
ми тогава един часовник с батерия който включва 6 часа на денонощие НО включва и лампата и помпата а датчика да си включва само помпата за неговите си цели когато иска
bulhomes2 - майстор
evil написа:
Те баш зарад туй пуснах темата. Я кажи повечко за тоя часовник!
Последна промяна от bulhomes2 на съб юни 30, 2012 7:59 pm, променено общо 2 пъти.
lecki - специалист
И аз да вметна нещо повъпроса понеже виждам че убягват някои неща,
Както ида я направиш UV лампата светлината трябва да минава през
кварцово стъкло (не знам за пластмаси освен полиетилена да пропускат
UV лъчи.
В деиствителност Част от водата никога няма да мине през помпата
така че обеззаразяването няма да е ефективно :!:
Евентуално може да се нaмалят таблетките но колко?
Ако са разположени няколко лампи в басеина може и да стане
но трябва да светят като няма хора, не знам какъв радиус покрива във водата.
Успех bulhomes!

ПП - И да не осветяват неща на които им влияе UV.
Последна промяна от lecki_old на съб юни 30, 2012 10:18 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Идеята която дадох не беше UV да минават през обикновено стъкло или пластмаси разни.
PVC тръбата или стъклена такава се използва за външен кожух и има щуцери за водата.
Самата лампа има контакт с водата и само изводите и са навън и херметизирани.
Между другото трябва да се помисли как да се отваря контейнера за почистване на лампата -
от котлен камък, водорасли и други отлагания.
:partyman:
lecki - специалист
Mалко е опасно да контактуват лампите директно с водата
първо 220В и самата лампа има вътре живак :?
hidrazin - майстор
първо 220В
Има си ДТЗ за тази работа. Освен това дори и на фабричните такива пише да не се използват при къпане.
самата лампа има вътре живак
И колко живак? За да попадне във водата трябва да се счупи балона. И тогава трябва да сработи ДТЗ-то.
Ами то по време на студената война в САЩ хит са биле детски дрешки с нишки от азбест. За термоустойчивост !!!
Май се плашим и от сянката си!
bulhomes2 - майстор
Заради лампата ще сложа ДТЗ на целия възел, обслужващ басейна. Ако не забравя да снимам, може и статия за конкурса да направя :lol: Но наградата ще трябва да я делим....

Тема "Диференциален таймер за време - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: