Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте, приятели,
Предстои ми ремонт на баня в нов апартамент. Помещението е на замазка.
Това е скица на обекта:
Прикачен файл:
bathroom.JPG
bathroom.JPG (50.21 KиБ) Видяна 3315 пъти
Първия ми въпрос е относно наклона на пода...
По моите разбирания, там където е душ кабината трябва да има прав ъгъл между стените и хоризонтален под.
Сифона е червената точка пред таолетната чиния.
Това трябва да е най ниската точка в помещението.
Под шкафа под мивката трябва ли да осигуря 0 градуса наклон?
Стрелките показват наклона, който трябва да осигуря,
но нещо някак си не мога да си ги предствя нещата.
Прикачен файл:
bathroom1.JPG
bathroom1.JPG (18.21 KиБ) Видяна 3315 пъти
от четирите стени трябва да има наклон към сифона, а в същото време между два от наклоните има хоризнтална плоскост за пода на душ-кабината.
Каква техника се прилага за да се осигури това?
Доколкото знам лепенето наплочките започва от сифона и се разпростира към стените. Ама каква е врътката в това хем да има наклон към всички стени, хем в един момент за една определена площ да остваиш площ без наклон (за душкабината)

Благодаря ви за съветите.
Иван
marian1 - майстор
Ами правиш си нормалният наклон, а под душ коритото и шкафа се крият регулиращи крака
eddie_92 - напреднал
Съветвам те да използваш специалист за пода... предвид въпросите, които задаваш! Аз въобще не виждам смисъл от това участъка под коритото да е хоризонтален. Има си начини за нивелация на коритото... Съмнявам се преди да си правил нещо подобно, мога да ти напиша един дълъг пост по темата как се лепят плочки и как се дава наклон в баня, но просто няма смисъл. За твое добро е да извикаш майстор и да не си блъскаш главата, пък ти си решаваш... :)
ivanvasilev1970 - специалист
eddie_92 написа:
Съветвам те да използваш специалист за пода... предвид въпросите, които задаваш! Аз въобще не виждам смисъл от това участъка под коритото да е хоризонтален. Има си начини за нивелация на коритото... Съмнявам се преди да си правил нещо подобно, мога да ти напиша един дълъг пост по темата как се лепят плочки и как се дава наклон в баня, но просто няма смисъл. За твое добро е да извикаш майстор и да не си блъскаш главата, пък ти си решаваш... :)
Преди години съм лепил плочки плочки на предишния ми апартамент.
Ако имаш време-напиши някои тънкости за осигуряването на правилния наклон.
Никой не се е родил с опит и умения. Всичко е въпрос на желание.Ако на един майстор би му отнело 2 дни-на мен може да ми отнеме 1 седмица-но поне ще придобия повече опит ще съм си го направил сам...Единствено се нуждая от някои тънкости, които човек ако изпусне би се получило неприятно...Така че твоите съвети са добре дошли-подостри си молива и започвай да пишеш-целия съм в слух.
jekasus - майстор
От темата на SHL - viewtopic.php?f=4&t=9359
Пода на една баня с наклони е разделен на 4 полета. Полетата се образуват от,
така наречените вододели, които образуват плочките подведени от сифона.
Полетата са с форма на триъгълник и винаги са четири.

Това е за право редене, ако плочки се редят по диагонал, завърташ полета на 45°

Прикачен файл

bathroom1.JPG
bathroom1.JPG (14.78 KиБ) Видяна 3205 пъти

Тема "Въпрос за най-добрите практики отн наклона на пода в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: