Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами защото му е малък топлообменника, а горелката е мощна, трябва да се кара само около минималната мощност, ще има висока температура на димните газове, ниско КПД и т.н. Един колега от сервиза си беше монтирал горелка на 12-ка Дакон, но по правилото "не правете това в къщи" :)
mr_mitko - напреднал
Здравейте,аз съм почти на финала,само че съм пред дилема....дали да си сложа стаен термостат или да пробвам една зима така и после.Иначе кабела от мазето ми е качен до жилището.Моля за съвет :? Поздрави !!!
digitalpr - специалист
Е ти щом имаш кабела, значи няма да е безжичен. Не би трябвало да е скъп, сложи си.
naskov - майстор
mr_mitko написа:
Здравейте,аз съм почти на финала,само че съм пред дилема....дали да си сложа стаен термостат или да пробвам една зима така и после.Иначе кабела от мазето ми е качен до жилището.Моля за съвет :? Поздрави !!!
20 лв -с тях и без тях. Слагай, удобство е :)
LazarGanev написа:
Ами защото му е малък топлообменника, а горелката е мощна, трябва да се кара само около минималната мощност, ще има висока температура на димните газове, ниско КПД и т.н. Един колега от сервиза си беше монтирал горелка на 12-ка Дакон, но по правилото "не правете това в къщи" :)

Искам да се махна от въглищата. Отоплявам 70-80м2 панелка с Дакон ДОР16 / 4бр. радиатора панелни, ще добавя и лира в банята/. На сезон харча 2.5-3т въглища. Нормално темп.на водата/ по показания на котела/ е 45-50С, само в най-студените дни държа на 60С /работи денонощно/. В стаите темп. е 20-22С. Какво би ми предложил като алтернатива на въглищата. Смятах да сложа пелетна горелка Ferroli sun 7 /7-35kW/. Смяташ ли че ще стане по-зле ??
syncho - майстор
AllBundi честно да ти кажа не знам как я топлиш с въглища тая панелка... не ти ли става всичко черно??? Моето мнение е, че горелката няма да ти стане като хората, понеже ти е малко жилището и както Лазар каза постоянно ще включва/изключва, а и котела няма да може да усвоява както трябва произведената топлина от горелката... т.е. ще топлиш гълъбите. Най-добре или някоя каминка (печка) на пелети или смяна на котела, ако държиш да е котел. Не знам какви пари си подготвил, за да се види г/д какво може да се направи.
Котела е извън апартамента - зад асансьора. За пари - приготвил съм 2000 за преустройство на пелети. В апартамента не искам да слагам нищо дето може да дими, освен скарата :tonqe:
Здравейте,искам да попитам към пелетен котел,какъв бойлер за БГВ е удачно да се инсталира ?
naskov - майстор
Немците слагат 300 литров на четиричленно семейство :wink:
filmatoplo - майстор
Лазаре не ми кради идеята :wink: , но мисля вече да практикувам както при газовия двуконтурен котел -използването на пластинчат топлообменник вместо обемен бойлер :wink: .Кеф ти топла вода -произвежда се в момента =D> -така и така пелетния гори почти постоянно когато ти е необходима.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: