• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
Колоните са ОК. Напречните греди ми се виждат големи, но това не е лошо. Правил съм си едно барбекю и един навес с напречните греди, надлъжните и поповете от 10х10 см. За мартаците ти казах.
joroR73 - специалист
bulhomes2
значи според тебе може надлъжните, напречните и поповете да са като колоните 120х120?да не ги правя по малки от колоните, че все пак да лягат върху тях изцяло. а ската от мартаци по 6х8 см? а по повод песента на лили иванова - Ветровеееее.....и как ще ми клатят навеса какво мислиш? стефко изказа такова предположение и не уточни как да го укрепя странично. все пак ме притеснява че е 32 квадрата..
bulhomes2 - майстор
Ей аз не съм специалист, още по-малко конструктор. Казвам какво съм си правил аз и нямам проблеми. За клатенето се боя, че Стефко е прав. Въпреки, че и аз имах такива малки подпорки, докато не го обковах с OSB-то не спря да се шава.
joroR73 - специалист
обкова го отстрани с осб плочи?имам предвид между колоните?
bulhomes2 - майстор
Да, защото трябваше да имам стени.
При Вас можете и след като го направите - ако се клати - да добавите по 50-60 см шперплат отгоре надолу между колоните. Първоначално между няколко за да видите дали ще спре и продължавате докато изчезне. Най-сигурно е ако е до долу, но след като не искал човека...
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:49 am, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
навеса ще бъде прилепен до къщата, 2 от колоните ще са плътно до къщата.
Стефко, казах че не съм строител, а мебелист. не разбрах какво имаш предвид с тия Х подпори и така нататък.
за металните греди разбрах, но не и останалото. не те карам да правиш проект, ако не искаш. може просто да драснеш върху моите скици какво имаш предвид.
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:49 am, променено общо 1 път.
joroR73 - специалист
мерси, Стефко. значи става с винкел г-образен?на заварка ли се съединяват? извинявай че задавам такъв въпрос, ама не разбирам от строителство. по твоята схема захващам винкели?
Стефко - специалист
обещах
Последна промяна от Стефко на ср юли 04, 2012 10:50 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Въпрос за навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: