Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batsande - специалист
Браво, добре изглежда, на мен ми харесва. А тия дето викат баси грозното нещо, нека постнат техните проекти и постижения. А относно двойна скара, вентилация под керемидите, челна дъска и др. поразтърси тук из форума има писано. Аз също имам тема за покрива, там има и снимков материал.
jekasus - майстор
Понеже аз бях с това "баси грозното", да отговоря:
Не харесвам къщите "цигански барок", както и други жълто-оранжеви извращения.
Но ще поздравя автора, че има възможност да си построи това, което харесва.Че има възможност да го довърши и накрая да влезе по чехли вътре.
Към batsande - Прадядо ми е направил това, което се ползва вече 100 и кусур години и е спестил на мен излишни разходи, дори покрива не ремонтиран, само препокриван.
eddie_92 - напреднал
jekasus написа:
Но ще поздравя автора, че има възможност да си построи това, което харесва.Че има възможност да го довърши и накрая да влезе по чехли вътре.
Към batsande - Прадядо ми е направил това, което се ползва вече 100 и кусур години и е спестил на мен излишни разходи, дори покрива не ремонтиран, само препокриван.
:-D .... туй нещо е лишено от правилно боравене с обемите и усвояване на квадратура... "циганси барок" идеално го именува :-D Към автора - ти хубаво си правиш промени по строежа, а строителня надзор ко ше се изкашля по въпроса? :roll:
batsande - специалист
jekasus написа:
....
Не не ме разбра, идеята е да покажете ВАШИТЕ проекти и постижения, не да хвалите с постиженията на вашите дядовци. Иначе е лесно само да плюете. Не разбирам освен да обидите автора на темата, май нищо друго не може да се извлече от постовете ви.
eddie_92 написа:
......
Към автора - ти хубаво си правиш промени по строежа, а строителня надзор ко ше се изкашля по въпроса? :roll:
Това е строеж пета категория и не е задължително строителния надзор да кашля, киха и т.н
kolcho - специалист
batsande написа:
[Не не ме разбра, идеята е да покажете ВАШИТЕ проекти и постижения, не да хвалите с постиженията на вашите дядовци. Иначе е лесно само да плюете. Не разбирам освен да обидите автора на темата, май нищо друго не може да се извлече от постовете ви.
Две бележки по горния цитат:
1. Вероятно сте представили свое портфолио с Ваши проекти тук, за да имате основания за първата част от забележката си? Ако е така - моля дайте линк, за да оценим нивото Ви, преди да се заемем с колегата.
2. Авторът на темата трудно може да бъде обиден повече от това, с което той самият се е самообидил. Защото той очевидно разполага с парични средства, осезаемо надвишаващи възможностите на средния българин, а в същото време се опитва да мине безплатно с най-квалифицираната, съществена и скъпа част от един строеж - проектирането.
Т.е. - темата му е своеобразен рекорд в дисциплината "селски тарикатлъци", в един форум , в който селски тарикати никога не са липсвали.

Това е положението, според мен!
Съжалявам за острия тон, но има граници, които не е хубаво да се прекрачват.
Стефко - специалист
И на мен ми изглежда доста кичозно и нефункционално. Излишъка от финикийски знаци води в тая посока :lol:
Tsilkov - майстор
jekasus написа:
"цигански барок"
Най-точното описание на този строителен подход :lol: .Едно време (около 2000 година) в обръщение беше термина "мутро барок" ама "мутрите" все пак са приспособими/еволюиращи същества и отдавна спряха да правят подобен род безмислици.
jekasus написа:
че има възможност да си построи това, което харесва
Чакай де той дори не е и на половината ,а очевидно е взел и той да осъзнава че е на "грешния път" та на финала е малко под въпрос дали ще достигне това "което харесва".
Стефко - специалист
А той изобщо знае ли какво харесва? Щом се е подписал на проекта преди внасянето му за одобрение в общината, да се сърди на себе си. Явно кича като на цар Киро му допада. Без извинения :x
ganevson - специалист
eddie_92 написа:
jekasus написа:
:-D .... туй нещо е лишено от правилно боравене с обемите и усвояване на квадратура... "циганси барок" идеално го именува :-D Към автора - ти хубаво си правиш промени по строежа, а строителня надзор ко ше се изкашля по въпроса? :roll:
Промените ги правя след вече влязъл в сила и одобрен изменение за проект
ganevson - специалист
kolcho написа:
batsande написа:
[Не не ме разбра, идеята е да покажете ВАШИТЕ проекти и постижения, не да хвалите с постиженията на вашите дядовци. Иначе е лесно само да плюете. Не разбирам освен да обидите автора на темата, май нищо друго не може да се извлече от постовете ви.
Две бележки по горния цитат:
1. Вероятно сте представили свое портфолио с Ваши проекти тук, за да имате основания за първата част от забележката си? Ако е така - моля дайте линк, за да оценим нивото Ви, преди да се заемем с колегата.
2. Авторът на темата трудно може да бъде обиден повече от това, с което той самият се е самообидил. Защото той очевидно разполага с парични средства, осезаемо надвишаващи възможностите на средния българин, а в същото време се опитва да мине безплатно с най-квалифицираната, съществена и скъпа част от един строеж - проектирането.
Т.е. - темата му е своеобразен рекорд в дисциплината "селски тарикатлъци", в един форум , в който селски тарикати никога не са липсвали.

Това е положението, според мен!
Съжалявам за острия тон, но има граници, които не е хубаво да се прекрачват.
Тогава не прекрачвай границите. Моля и всички тук за това.
Платих доста за проекта както и за изменението му.Не ми излезна никак безплатно.
От село съм наистина.Израстнах там.Просто скъпоплатеният проект беше необмислен добре - първосигнална вилна къщица поднесена на аутокад.Съгласих се.Подписах.Платих.Започнах.Така до к. +6.20. Аз нищо не разбирам от архитектура, разпределение,... още по-малко от съвременна архитектура.Затова съм тук.
При съществуваща вече до к6.20 конструкция ,трудно могат да се направят изменения нагоре . Но се реших да ги направя. Поне на последният етап от строителството к.+6.20 - к.+9.90. Обърнах се към друг проектант но ми отказа, защото било невъзможно.Заех се сам с нулевия ми опит в проектирането.Направих измененията с архикад,съгласувах ги с конструктора по част конструктивна,извадих нов план,разпечатки,община,одобрение и продължих нагоре.
С парични средства разполагам но не и осезаемо надвишаващи възможностите на средния българин приятелю. До тук ми коства цената на един тристаен апартамент в Пловдив например.Но апартамента е 80 квадрата,без двор,съседи под,над и около... а за тези средства си правя дом на който мазето е 80кв.м а нагоре още 520кв.м бонус.
Последна промяна от ganevson на пон юли 02, 2012 1:50 am, променено общо 2 пъти.

Тема "Помощ за идеен проект с Archicad15" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: